Politică

Florin Cîțu, îngăduitor față de parteneri: „Eu pun aceste declarații pe seama euforiei intrării la guvernare”

Florin Cîțu, îngăduitor față de parteneri: „Eu pun aceste declarații pe seama euforiei intrării la guvernare”

Același Florin Cîțu neînduplecat și belicos care, cu câteva luni în urmă, demitea un ministru al Sanatății pentru că nu l-a informat de o măsură și îl demitea pe ministrul Finanțelor pentru că ținea cu Orban,  a participat la o emisiune TV și a fost deosebit de liniștit în percepția față de partenerii de coaliție. Nu a mai semănat deloc cu durul care l-a demis pe Stelian Ion fără să-i pese că se destramă coaliția, la câteva ore după ce se supărase pe el că nu îi ascultase ordinul.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că acuzațiile noului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, față de modul în care au fost cheltuiți banii publici sunt provocate de „euforia” intrării la guvernare, pentru că social-democrații nu se așteptau ca acest lucru să se întâmple atât de repede.

„Am văzut și eu declarațiile, întărite de președintele PSD. Am auzit și discuții despre un audit. Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a preluat și el un mandat și vorbea de o gaură imaginară în nu știu ce buget, în 2015”, a spus Cîțu la Digi24.

Eu pun aceste declarații pe seama euforiei intrării la guvernare

„Ce deranjează sunt insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Pentru că suntem într-o coaliție de guvernare. Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte – pe seama euforiei intrării la guvernare. Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua”, a mai declarat președintele PNL.

Cîțu a negat că ar fi fost probleme cu bugetul pe 2021, așa cum a spus succesorul său la Ministerul de Finanțe, și că oamenii trebuie să se uite la evaluările agențiilor de rating, care au fost pozitive, chiar și în criza globală provocată de COVID. De asemenea, Cîțu a susținut că anul acesta colectarea bugetară a fost mai ridicată în acest an față de anii trecuți.

„Eu pun aceste declarații pe seama euforiei de a intra la guvernare când nu se așteptau”, a adăugat el.

Declarațiile vin după ce Câciu a acuzat că banii împrumutați de România s-au dus pe cheltuieli publice și pe „risipă” și s-a plâns de colectarea bugetară scăzută.