Info Actual > Politică > Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Politică

Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”

Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”

Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. La un an și jumătate de la declanșarea pandemiei, România a ridicat restricțiile pentru ca populația să își reia confortul. Acest lucru a fost posibil datorita respectărilor tuturor indicațiilor și a campaniilor de vaccinare din ultima perioadă.

Premierul Florin Cîțu a postat pe contul personal de Facebook un mesaj de mulțumire adresat tuturor românilor.

Cîțu: Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?

„Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise? Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.

Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil. Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie ”, spus prim-ministrul Guvernului României, pe Facebook.

Cei care îi urmăresc pagina de socializare a politicianului au răspuns la întrebarea adresată de primul ministru: „Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?”

„Relaxare fără vaccinare, proastă decizie. Cei nevaccinați riscă pe pielea lor, dar problema va fi a tuturor…Să nu ne întoarcem repede de unde am plecat”, este răspunsul dat de o internaută.

 

 

Începând de astăzi, 15 mai, începe marea relaxare în România. Românii se pot plimba în voie pe stradă fără a mai fi obligați să poarte masca de protecție.  Printre măsurile care se aud în vedere începând de astăzi sunt eliminarea restricțiilor pe timp de noapte, restricțiilor de magazine, portul măștii în spațiile deschise.

„Pe rând le vom lua pe toate și le vom explica în ședință de Guvern, dar, deocamdată, azi decidem pentru ziua de mâine”, a declarat premierul Florin Cîțu, în cursul zilei de vineri. Florin Cîțu a oferit și explicația pentru care s-au luat mai repede măsuri de relaxare. Vaccinarea a mers mult mai repede decât se aștepta. Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care numărul infectărilor crește iar, premierul a spus că ” se va trage frâna de mână”.

„Masca în spațiul public vrem să nu o mai purtăm până la finalul anului, dar asta ține foarte mult de rata de vaccinare. Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa”, a mai spus Florin Cîțu.