Info Actual > Politică > Florin Cîţu: „ PNL rămâne în Partidul Popular European, nu se va repoziţiona”
Politică

Florin Cîţu: „ PNL rămâne în Partidul Popular European, nu se va repoziţiona”

Florin Cîţu: „ PNL rămâne în Partidul Popular European, nu se va repoziţiona”

Premierul României, Florin Cîţu, a fost prezent, joi, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Constanţa, pentru a-şi prezenta moţiunea. Cîțu a afirmat că PNL va rămâne în Partidul Popular European (PPE) dacă va fi ales preşedinte la congresul din 25 septembrie, scrie Agerpres.

Întrebat dacă are în vedere o repoziţionare a partidului pe plan european, Cîţu a răspuns: „Rămâne în Partidul Popular European, nu se va repoziţiona”,

Florin Cîţu a explicat, în context, ce semnifică „doctrina liberală autentică” despre care vorbeşte în moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PNL.

„Am spus câteva lucruri pe care nu le mai spun oamenii de mult timp şi liberalii de mult timp. În primul rând, antreprenorul este un erou într-o economie liberală, pentru că acei oameni care îşi riscă propriile resurse şi lucrează de dimineaţă până seara pentru a crea bunăstarea societăţii sunt nişte eroi. Şi ţin foarte mult la proprietatea privată, este sfântă. (…) În acelaşi timp, liberalismul a însemnat şi o schimbare de paradigmă pe care deja am implementat-o în modul în care guvernăm. Alocăm mai multe resurse pentru investiţii, pentru a avea creştere economică, pentru ca după aceea (…) să împărţim o bucată mai mare pentru pensii, salarii, alocaţii”, a precizat premierul.

Guvernul va pregăti în perioada următoare prima etapă a proiectului e-Facturare

Florin Cîţu a anunţat, tot joi, că Guvernul va pregăti în perioada următoare aplicarea primei etape a proiectului e-Facturare – facturarea electronică în relaţia B2G (business to government), într-o postare pe Facebook.

„Am analizat astăzi, împreună cu ministrul Finanţelor şi specialiştii din domeniu, stadiul proiectului e-Facturare. Este un proiect aşteptat de mediul de afaceri, dar e-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toţi: venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale şi transparenţă în cheltuirea banilor publici. În perioada următoare vom pregăti în detaliu aplicarea primei etape a proiectului, facturarea electronică în relaţia B2G (business to government), urmând ca următorul pas să fie B2B (business to business). M-am implicat foarte mult în acest proiect în calitate de ministru al Finanţelor, îl voi duce la bun sfârşit ca prim-ministru!”, a scris Cîţu.