Actual Politică

Florin Cîțu riscă să fie exclus din PNL. Ce a pus la cale împreună cu prietenul Dan Vâlceanu

Florin Cîțu riscă să fie exclus din PNL. Ce a pus la cale împreună cu prietenul Dan Vâlceanu

Florin Cîțu este cu un pas în afara partidului. Fostul premier încearcă să joace ofensiv excluderea sa din rândurile liberalilor, iar ieri pe pagina sa de Facebook a anunțat că în curând va lansa Forumul de Dreapta, o platformă politică internă care se vrea a fi una în opoziție radicală cu PSD. Surse din PNL, citate de România TV, arată că prin această platformă Florin Cîțu încearcă să dinamiteze atât relațiile interne din PNL, cât și pe cele cu partenerii de guvernare ai liberalilor.

După ce și-a făcut o platformă politică internă ca să critice PSD, Florin Cîțu riscă să fie exclus din PNL

Înființarea Forumului de Dreapta este un măr otrăvit pe care Florin Cîțu încearcă să-l servească unor lideri nemulțumiți de felul în care decurge guvernarea alături de PSD.

Calculul fostului premier este unul simplu: cu cât mai divizat și izolat politic va fi PNL, inclusiv prin provocarea unor conflicte la nivelul Coaliției, cu atât șansele sale de supraviețuire politică ar putea crește.

Aceste surse arată că Florin Cîțu recurge la această tactică în disperare de cauză. Știe că urmează să fie demis din partid, împreună cu prietenul său Dan Vîlceanu, pentru atacurile repetate la adresa conducerii partidului și acționează la rupere, încercând să arate că este eliminat din PNL din cauza convingerilor sale.

Florin Cîțu a transmis pe pagina sa de Facebook că „socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare naționalizare prin suprataxare și suprareglementare”.

„Socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare NAȚIONALIZARE prin suprataxare și suprareglementare.

De un an de zile asistăm la cel mai agresiv atac al socialiștilor și extremiștilor de stânga împotriva capitalului și acumulării de capital (inclusiv capital uman). Doar în timpul comuniștilor, a dictaturilor Iliescu/Năstase sau a mineriadelor PSD-iste am mai văzut ceva similar

Pentru Ciolacu și socialiștii lui nu există pensii „nesimțite”, salarii și sporuri în sectorul bugetar „nesimțite”. Nu. Pentru socialiști există doar profituri „nesimțite” în sectorul privat. Profituri care sunt suprataxate ca să se plătească pensiile speciale, salariile și sporurile din sectorul bugetar.

Socialiștii și extremiștii de stânga vor să omoare tot ce înseamnă sector privat și să aibă control total asupra resurselor din economie. Nu-i vom lăsa. Ne vom lupta pentru libertate economică, pentru libertate individuală, pentru eliminarea barierelor în calea acumulării de capital, pentru eliminarea tuturor suprataxelor.

Doar prin acumulare rapidă de capital putem să devenim o putere economică și să fim respectați în UE. În curând #ForumulDeDreapta”, a declarat Florin Cîțu.

Liberalii au luat în calcul și excluderea prietenului lui Cîțu, Dan Vîlceanu, care în luna decembrie acuza PSD că ”stă cu un ochi” pe banii Complexului Energetic Oltenia, zilele acestea au apărut informații conform cărora mașina din accidentul de la Cariera Jilț aparține firmei afaceristului gorjean Nicolae Sarcină, un apropiat al fostului ministru Dan Vîlceanu, care nu este străin de afacerile de la CE Oltenia.

În luna februarie 2022, DIICOT a clasat dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani de 7 milioane de euro al omului de afaceri din Gorj, Nicolae Sarcină, partener de business cu firma mamei lui Dan Vîlceanu.