Info Actual > Politică > Florin Cîțu sau Ludovic Orban. Cine va pierde fotoliul suprem
Politică

Florin Cîțu sau Ludovic Orban. Cine va pierde fotoliul suprem

Florin Cîțu sau Ludovic Orban. Cine va pierde fotoliul suprem

În următoarea perioadă vor avea loc alegerile pentru șefia PNL. În acest sens, Ludovic Orban se pregătește, în stilul caracteristic, astfel încât să atingă toate evenimentele importante pentru a câștiga fotoliul suprem din PNL.

Prezent la Cluj-Napoca, unde a avut mai multe întâlniri de lucru, Ludovic Orban, fost premier al României, a inclus în programul său o vizită la sediul PNL, de unde a anunțat că în curând începe declanșarea alegerilor în partid.

„Sunt singurul care mi-am anunțat candidatura. În curând vom declanșa procedurile de alegeri în partid. Vreau din nou să fac precizarea că alegerile în Partidul Național Liberal nu înseamnă organizarea unui congres, înseamnă alegeri de la firul ierbii. O să fie alegeri generale, fiecare organizație locală, ulterior o să fie conferințele județene și abia după finalizarea alegerilor la baza partidului o să aibă loc congresul cu o reprezentare proaspătă, care să asigure cu adevărat legitimitate conducerii care este aleasă”.

Va mai exista un contracandidat la PNL?

„Eu nu vreau să dau declarații pe niște ipoteze. Deocamdată nu știu dacă o să mai fie un candidat la șefia PNL. În ce mă privește pe mine, indiferent dacă o să fie sau nu, campania mea se va derula la fel, așa cum am făcut campanie: mișcare multă în teren, acțiune la firul ierbii, participare la toate evenimentele importante, susținerea proiectelor reprezentanților PNL în administraia locală și la nivel parlamentar. O să fie o campanie pozitivă, bazată pe proiecte și obiective realiste”.

36 de filiale care îl susțin pe Orban

„Sunt 36 de filiale care mă susțin. […] Până la urmă fiecare delagat la congres are fiecare discernământ și are dreptul să voteze pe cine dorește. O să trebuiască să fac o muncă de convingere a fiecărui delegat”, a spus Orban, la Cluj-Napoca.

De cealaltă parte, chiar dacă încă nu a anunțat o candidatură la șefia PNL, Florin Cîțu a fost la Suceava. El evită cel puțin pentru moment să anunțe dacă o să candideze sau nu la șefia PNL”.