Actual

Florin Cîţu spune lucruri trăznite. Nici el nu crede că PNL și PSD ar accepta

Florin Cîţu spune lucruri trăznite. Nici el nu crede că PNL și PSD ar accepta

Florin Cîţu fost prim ministru, a fost preşedinte al PNL, a fost ministru al Finanţelor. Toate aceste funcţii nu le-a păstrătat prea mult timp, întrucât a fost permanent într-un război. Ba cu USR, ba cu PSD. Acum îşi doreşte să fie ministru al Finanţelor şi spune că nu se simte singur în partid, atâta timp cât are principii liberale.

Florin Cîţu spune lucruri trăznite

Florin Cîţu a declarat la Profit News TV, că este firesc ca în cazul rotaţiei premierilor, în 2023, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, să preia şefia Senatului.

În ceea ce priveşte rotaţia premierilor convenită în coaliţie şi numirea lui Marcel Ciolacu în funcţia de şef al Guvernului, Florin Cîţu a spus că o să fie complicat.

„O să fie complicat, nu ştiu. Să vedem dacă preşedintele României îl va numi pe Marcel Ciolacu premier. Nu ştiu exact. Nu ştiu ce domeniu stăpâneşte Marcel Ciolacu. Ceea ce face mi se pare trist este să îi amăgeşti pe români cu tot felul de măsuri. Românii deja sunt afectaţi, săracii, şi de război, şi de inflaţie, de dobânzi, să vii să îi tot amăgeşti cu tot felul de măsuri mi se pare cinic”, a spus el.

Întrebat dacă şi-ar dori funcţia de ministru al Finanţelor, post care va reveni PNL în 2023, Cîţu a răspuns afirmativ.

 ”Dacă PNL consideră că doreşte să preiau Ministerul Finanţelor în 2023, binenţeles că voi prelua şi vom face treabă, dar e o decizie care trebuie luată în conducerea PNL”, a arătat Cîţu, care este unul dintre cei mai mari critici ai lui Adrian Câciu, actualul titular de la Finanțe.

El a precizat că îi este teamă să nu avem inflaţie, să ajungem la 25%.

„Inflaţia poate să explodeze, nu ştiu ce se va întâmpla, lucrurile pot lua diverse întorsături, în funcţie de ce se întâmplă cu economia. Dar până la urmă, este o coaliţie care ar trebui să lucreze pentru români. Din păcate, din 2023 vom intra în logica alegerilor din 2024”, a afirmat Cîţu.

Despre o candidatură la preşedinţie, Cîţu a arătat că Ciucă cu siguranţă este prima variantă, pentru că este preşedintele PNL, şi a amintit că el a propus un sondaj pentru a vedea cine are cele mai mari şanse pentru candidatura la Cotroceni. El a afirmat că nu se simte singur în partid, atâta timp cât are principiile liberale cu el.

”Oamenii nu au curaj, deocamdată, dar vă spun că în PNL sunt mulţi oameni care gândesc liberal, sunt foarte mulţi oameni care gândesc liberal”, a afirmat Cîţu, adăugând că ”nu au curaj să îşi exprime opinii, astăzi dar vor avea, la un moment dat”.