Actual

Breaking: Foc la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă

Foc la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă
ISU

Un incendiu de proporții a izbucnit în dimineața zilei de marți la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, afectând și aria destinată secției de Terapie Intensivă. La acest moment nu se cunosc cauzele. Pacienții au fost evacuați de urgență și redirecționați către alte spitale din Capitală. Nu s-au înregistrat victime omenești, susțin surse din cadrul anchetei, iar la fața locului acționează 15 mașini de pompieri.

Focul a fost stins, susțin pompierii, însă acoperișul unității medicale UPU a fost distrus.

„În aceasta dimineata, puțin după ora 7, la clădirea noua a UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, a izbucnit un incendiu la acoperiș.

Toți cei 8 pacienți care se aflau în clădire au fost evacuați imediat in siguranta și se acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.
Menționăm că nu sunt persoane rănite. Ministerul Sănătății este in legătură cu conducerea unității sanitare pentru acordarea imediata de masuri de sprijin în caz de necesitate.”, se arată într-un comunicat oficial.

Unitatea UPU a fost construită de la zero de Primăria Sectorului 4

„Trei luni! Atât a durat construcția Unității de Primiri-Urgențe de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Constructorii au ajuns la faza de finisare interioară, așa că putem începe să numărăm zilele până când vom da în folosință cea mai modernă clădire UPU, în care pacienții vor primi servicii medicale la cele mai înalte standarde. Se poate așadar să investim eficient în sănătate! Se poate să avem grijă de cei vulnerabili! #haicasepoate #totulpentruoameni”, anunța primarul Daniel Băluță în septembrie, anul trecut.

Investiția a fost una de amploare, cu fonduri europene, iar unitatea medicală a fost vizitată și de președintele României, Klaus Iohannis.