Actual Politică

Fostul ministru, Eugen Teodorovici s-a decis. Se întoarce în politică. Ce partid a ales şi ce şi-a propus să facă în 2024

Fostul ministru, Eugen Teodorovici s-a decis. Se întoarce în politică. Ce partid a ales şi ce şi-a propus să facă în 2024

Fostul ministru al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici s-a decis să nu mai stea pe margine şi să intre din nou în viaţa politică. De asemenea, el a povestit la podcastul EvZ Play cu Robert Turcescu de la cum a intrat el în politică, cu cine a fost coleg la şcoala generală şi câţi copii are şi câţi şi-ar fi dorit în realitate.

Fostul ministru, Eugen Teodorovici s-a decis. Se întoarce în politică. Ce partid a ales şi ce şi-a propus să facă în 2024

Eugen Teodorovici spune că, în câteva săptămâni, va reintra în politică, întrucât simte că acum este nevoie de el – și de oameni cu o experienţă precum a sa.

„Reintru în câteva săptămâni. Vreau ca românii să fie respectați”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă va merge la AUR, fostul ministru a răspuns că nu.

„Dar nu mai ai voie o altă încercare”, a adăugat Teodorovici, la podcastul EvZ Play cu Robert Turcescu. Ulterior, politicianul a mai exclus câteva partide de pe lista de posibile destinații, printre care formațiunea fostei șefe a guvernului, Viorica Dăncilă, ecologiștii de la PER și PMP-ul.

Eugen Teodorovici candidează la alegerile prezidenţiale din 2024

De asemenea, Teodorovici a mai spus că şi-a propus să candideze şi la președinție în 2024.

„Este ultima șansă a României să se schimbe. Îmi doresc să aibă alternativă românii când merg la vot și să înțeleagă că trebuie să vină la vot. O prezență mare scoate principalul șantajist în afara parlamentului,  adică UDMR.

Şi ca să nu existe speculaţii, insist şi spun foarte clar cu nu este vorba de AUR”, a mai spus fostul ministru.

Pe 31 august, Eugen Teodorovici și Cristian Terheș au fost anunțați ca posibili candidați ai AUR de pentru cursa prezidențială din 2024, de liderul AUR, George Simion.

„Mă onorează să figurez pe o astfel de listă. Eu am declarat de mult timp, de câțiva ani de zile, un astfel de pas, normal pentru un om politic care vrea să fie cât mai sus, ca să facă bine, cât mai mult. E un lucru bun că domnul Simion a provocat celelalte partide, de a deschide o astfel de competiție, fără să fie într-un for de decizie din partid, un CEX. Cel care va candida va trebui să aibă câteva criterii pe care va trebui să le bifeze, pentru a fi un președinte pentru români. Candidatul va face campanie un an de zile. Eu am fost și-n comunitățile rurale, în atâtea campanii, empatizez cu oamenii, n-am niciun fel de problemă să mă întâlnesc cu ei”, a declarat atunci Teodorovici.

Eugen Teodorovici a mai povestit că a făcut Şcoala 87, aceeași cu liderul AUR, George Simion.

Cine l-a influenţat în politică

Teodorovici spune că sunt puţine nume din viaţa publicare care i-au influenţat cariera politică.

„Mi-au influențat cariera Sebastian Vlădescu, Tăriceanu, Mihnea Constantinescu și Victor Ponta. Ei mi-au marcat cariera, m-au sprijinit să ajung pe funcțiile pe care le-am ocupat”.

Fostul ministru este deranjat de un singur lucru. Că este acuzat că este arogant.

„Țin foarte mult la a fi corect, asta înseamnă să lovești în jurul tău că e multă prostie. M-am lovit de problema asta în administrație. Sunt foarte dur în ședințe, au plecat oameni plângând, pe alții i-am dat eu afară, chiar și pe Dacian Cioloș în 2002. Lucra la reprezentanța comisiei europene în România în zona de agricultură. Eu mă ocupam de SAPARD și a venit atunci la mine la birou, în ușă că „știți, de la Comisia Europeană”. I-am zis că acesta este primul program de fonduri europene care s-a descentralizat așa că vă notificăm noi și vă rog foarte mult să ieșiți afară. Cam asta este abordarea mea și de aici probabil această etichetă, incorectă”.