Actual Politică

Fostul premier, Victor Ponta îl apreciază pe George Simion: „E singurul care se exprimă, e cum se spune, chior în ţara orbilor”

Fostul premier, Victor Ponta îl apreciază pe George Simion: „E singurul care se exprimă, e cum se spune, chior în ţara orbilor”

Fostul premier, Victor Ponta a declarat duminică seară la un post de televiziune că îl apreciază pe George Simion, după nunta cu mii de invitaţi de sâmbătă, dar este sceptic cu privire la capacitatea AUR de a guverna ţara. George Simion mi se pare un om care spune ceva, nu ca ceilalţi care citesc de pe foaie.

Fostul premier, Victor Ponta îl apreciază pe George Simion: e singurul care se exprimă, e cum se spune, chior în ţara orbilor

„Mi se pare singurul om politic care spune ceva, poţi să fii sau să nu fii de acord cu el. Ceilalţi citesc de pe foaie. Klaus Iohannis citeşte de pe foaie, Nicolae Ciucă citeşte de pe foaie”, a declarat fostul premier.

În schimb, când vine vorba ca AUR să preia guvernarea, Ponta nu mai este atât de pozitiv.

„Nu cred că echipa din jurul lui George Simion poate să rezolve problemele de fiscalitate, de infrastructură. Campania e în poezie şi guvernarea e în proză. Simion e singurul care se exprimă, e cum se spune, chior în ţara orbilor. Dar, dacă punem AUR la guvernare, cred că va fi mai rău ca acum. Pentru că nu au oamenii care să rezolve probleme.

Ponta nu crede că datorită acestei nunţi Simion şi partidul său va câştiga 70% la alegeri.

„Dacă dintre nuntaşii care au fost acolo găseşte doi care să se priceapă la economie, doi care să se priceapă la IT, alţi doi la infrastructură sau educaţie sau energie, atunci am să-l iau în serios”, a mai spus Victor Ponta, la România TV.

George Simion: Cu siguranță, candidatul ales de români să reprezinte AUR va intra în turul doi și poate câștiga alegerile prezidențiale

George Simion nu s-a limitat doar la distracție în ziua nunții sale. Liderul AUR nu s-a putut abține și a discutat și despre politică. El a spus că modul în care va fi ales candidatul partidului la viitoarele alegeri prezidențiale va fi o premieră în România.

George Simion spune că persoana pe care partidul o va susține la viitoarele alegeri pentru fotoliul de președinte nu trebuie să fie membră AUR.

„Eu am anunțat la Congresul partidului când am fost ales președintele AUR că noi vom face ceva ce nu s-a mai făcut în România. Vom permite oricărui român să candideze din partea AUR la funcția de președinte, vom face dezbateri în fiecare județ, vom fi printre români și ei vor alege candidatul cu cele mai mari șanse“, a declarat George Simion.