Actual Politică

Fostul primar Dan Tudorache reacţionează: „Cer colegilor să voteze PENTRU aprobarea percheziției cerute de DNA”

Fostul primar Dan Tudorache reacţionează: „Cer colegilor să voteze PENTRU aprobarea percheziției cerute de DNA”

„Nu am nimic de ascuns. Le cer astăzi colegilor mei din parlament să voteze PENTRU aprobarea percheziției informatice cerute de DNA. Nu am nimic de ascuns”, a anunţat astăzi deputatul PSD, Dan Tudorache, după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat în unanimitate pentru a accepta solicitarea DNA pentru a începe percheziții informatice împotriva lui.

Fostul primar Dan Tudorache reacţionează: Cer colegilor să voteze PENTRU aprobarea percheziției cerute de DNA. Nu am nimic de ascuns

Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte se Casaţie şi Justiţie.

Daniel Tudorache le-a cerut colegilor să voteze PENTRU aprobarea percheziției informatice cerute de DNA, spunând că nu are nimic de ascuns.

„Nu am nimic de ascuns.

Le cer astăzi colegilor mei din parlament să voteze PENTRU aprobarea percheziției informatice cerute de DNA. Nu am nimic de ascuns.

În cazul meu, sub această titulatură impresionantă, „percheziție informatică”, se află de fapt percheziția telefonului meu mobil, ridicat și sigilat în noiembrie 2020, la percheziția imobiliară. Altceva nu mi-au luat.

Pentru că este prima oară când ating acest subiect pe social media, îmi exprim și un punct de vedere, care include și întrebări.

De ce a trebuit să treacă 735 de zile până când DNA și-a exprimat dorința de a cerceta conținutul telefonului mobil? Să fie oare pentru noi titluri în mass media și impact? Sau mai pe scurt, circ?

De ce nu s-a cercetat conținutul telefonului meu mobil în primele 30 de zile de la ridicarea lui, când nu era necesară încuviințarea parlamentului, pentru că încă nu eram parlamentar?

Îmi doresc și îmi dau acordul ca rezultatele percheziției informatice să fie făcute publice. Adică acele dovezi pe care le descoperă în urma cercetării conținutului telefonului meu.

Îmi doresc și îmi dau acordul ca toate dovezile din acest dosar, referitoare la persoana mea, să fie făcute publice.

Mai clar, nu am nimic de ascuns și doresc și îmi dau acordul ca tot ceea ce au descoperit și are legătură cu mine să fie făcut public!”

 

Daniel Tudorache cercetat penal de DNA

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache, împreună cu fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie, sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Zilele trecute procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a demarat procedura necesară pentru realizarea unei percheziții informatice în dosarul penal care îl vizează pe Daniel Tudorache. Ea este necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal.

Fostul primar, în prezent deputat, este cercetat pentru abuz în serviciu, complicitate la deturnare de fonduri și fals intelectual. După ce DNA a anunțat începerea urmăririi penale, Tudorache a menționat că este confuz și că nu înțelege ce se întâmplă și de ce e acuzat.

Este important de precizat că în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv. DNA a anunțat și începerea urmăririi penale și pentru Marian Vanghelie. Imediat după, fostul primar a susținut în urma începerii urmăririi penale de DNA, că instituția a vrut să împuște doi iepuri dintr-o lovitură, însă îi e și nu frică de această acțiune.