Actual

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia USR

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia USR

Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia USR. Sloganul său este „USR e vocea tuturor!” Berceanu spune că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS întrucât membrii au dreptul să-si exprime liber părerile, să fie înţeleşi şi susţinuţi.

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia USR

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu mai spune că a ales să candideze pentru că cetăţenii români au votat pentru a fi reprezentaţi necondiţionat.

”Candidez pentru că cetăţenii români au votat ca să-i reprezentăm, necondiţionat, indiferent de cât de greu ne este. Asta vom face”, a mai afirmat Berceanu.

Alegerile pentru preşedinţia USR vor avea loc la începutul lunii iulie. Calendarul alegerilor interne va fi următorul: turul 1 se va desfăşura între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie şi congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat pe 21 mai candidatura la conducerea formaţiunii, afirmând că livrează rezultate concrete, „nu bla-bla steril”, iar partidul are nevoie de organizare şi „o mână hotărâtă pe volan”.

Pe 15 iunie echipa „Curaj pentru România” din USR a transmis că va decide, până la sfârşitul lunii iunie, pe cine va desemna drept candidat pentru preşedinţia partidului, persoană care va intra în competiţie cu actualul preşedinte interimar, Cătălin Drulă. În aceste alegeri preliminare s-au înscris pentru candidatura la preşedinţia USR: primarul Braşovului, Allen Coliban, şi deputaţii Cătălin Teniţă şi Mihai Poliţeanu.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost eliberat din funcție de premierul Florin Cîțu anul trecut, când USR  a decis ieşirea de la guvernare.

„E o suită de decizii pe care le-a luat domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, îi mulțumesc. Probabil domnia sa va ști ce să facă astfel încât Garda de Mediu să mențină aceleași rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani. Este o decizie strict politică. Nu am fost anunțat. Nu mi-a reproșat niciodată direct ceva Florin Cîțu. A fost o decizie politică. Asta denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului”, declara Berceanu în luna septembrie 2021.