Info Actual

Info Actual > Politică > Gabriela Firea este terminată. Acuzații extrem de grave! Nicușor Dan are dovezi distrugătoare
Politică

Gabriela Firea este terminată. Acuzații extrem de grave! Nicușor Dan are dovezi distrugătoare

Gabriela Firea este terminată. Acuzații extrem de grave! Nicușor Dan are dovezi distrugătoare

Gabriela Firea este terminată. Acuzații extrem de grave! Nicușor Dan are dovezi distrugătoare la adresa primarului Capitalei.

Nicușor Dan și Gabriela Firea se duelează pentru funcția de primar general al Capitalei. Pentru a câștiga această luptă, fiecare candidat încearcă prin orice mijloace să le distrugă încrederea bucureștenilor. De această dată, candidatul din partea PNL a anunțat că o va da în judecată pe Gabriela Firea.

Eu știu că ea nu poate să conceapă ca cineva să își dedice 15 ani pentru a apăra cetățenii și nu poate să înțeleagă pentru că nu e în sistemul ei de valori, dar când faci afirmații mincinoase, trebuie să plătăști”, a menționat Nicușor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce primarul Capitalei a declarat că politicianul ar fi luat bani pentru a ajuta cetățeni.

Nicușor Dan: Voi intenta proces civil pentru calomnie

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afiramții calomnioase primarului PSD în funcție, Gabriela Firea, care a spus despre mine că am luat bani pentru a ajuta cetățeni. Este o afirmație mincinoasă pentru care va trebui să răspundă”, a declarat acesta.

Într-o conferință de presă, Nicușor Dan a explicat înregistrarea în care ar fi intervenit pentru a bloca o demolare ilegală în Parcul Orășelul Copiilor din sectorul 4.

Redăm integral declarații făcute de Nicușor Dan:

„Un cetățean din scetorul 4 a fost abuzat de primărie, care i-a demolat ilegal proprietatea. Acest fapt a fost constatat prin decizie definitivă de Curtea de Apel București.

În ce a constat abuzul: a fost demolată fără niciun act, fără niciun proiect, o proprietate construită în baza unei autorizații date de Primărie.

Cetățeanul a apelat la mine, parlamentar de București și m-a rugat să îl ajut.

Am mers mai întâi împreună la Avocatul Poporului. Apoi m-am adresat Primăriei sector 4, inclusiv cu 2 materiale scrise, în care i-am atras atenția că vor săvarși un abuz. Nu au răspuns.

Atunci am internveni în litigiu, alături de Asociația Salvați Bucureștiul. Instanța ne-a dat dreptate și a constatant că Primăria a demolat abuziv.

Este obligația mea de parlamentar de a rezolva problemele cetățenilor din circumpscripție. Ce sens ar mai avea audiențele la cabinetul parlamentar?

Mă autodenunț, nu am făcut doar acest gest. Am rezolvat probelmele multor cetățeni care au venit la mine de-a lungul timpului. Am intervenit când primăria refuza RADET-ul, când au vrut să betoneze parcul Cișmigiu. Am mers în instanță de alte zeci de ori cu asociația.

Sunt acuzat că am apărat un interlop. Niciodată la miile de oamnei care au venit la noi, nu am făcut investigații cine sunt oamenii care ne cer ajutorul. Ne-am uitat doar dacă oamenii au sau nu dreptate.

Se spune că acea clădire era oricum ilegală. Așa cum am spus, clădirea avea o autorizație emisă de Primărie în 2013 și în orice sistem de drept o autorizație naște un drept de proprietate. Doar sistemul comunist nu a respectat dreptul de proprietate. Primăria sectorului 4 s-a comportat ca statul comunist”, a declarat Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.