Actual

Breaking: Gabriela Firea, în contextul egalității de șanse: „Dorim reducerea de impozite pentru aceste mame!”

Gabriela Firea, în contextul egalității de șanse: „Dorim reducerea de impozite pentru aceste mame!”
Facebook

„69 de femei au murit în urma violențelor domestice anul trecut și peste 60 au fost spitalizate”, a spus Gabriela Firea într-o conferința de presă susținută marți. „E clar că legile trebuie să fie îmbunătățite”, a mai spus ministrul Familiei.

Hărțuirea la locul de muncă, pe lista aspectelor ce trebuie rezolvate urgent

Reprezentantele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Gabriela Firea doresc implementarea unor norme care să ajute femeile, iar fostul edil susține că a se bucură de sprijinul premierului Nicolae Ciucă, a lui Marcel Ciolacu, cât și a lui Kelemen Hunor. „Dar și al administrației prezidențiale”, a mai spus fostul edil.

Printre proiectele ministrului Familiei se numără și reducerea de impozite pentru mamele care au mai mult de trei copii, numite în mod popular și „mame eroine”.

Actrița din Filantropica, hărțuită sexual

Cele mai multe proiecte inițiate de Gabriela Firea vizează egalitatea de șanse a femeilor, susținând că hărțuirea sexuală la locul de muncă este o practică foarte des întâlnită și cu consecințe grave asupra femeilor.

Ultimul exemplu al acestor practici, apărut în spațiul public, sunt declarațiile actriței Viorica Vodă, la Gala Premiilor Gopo.

„Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a declarat Viorica Vodă (n. rolul Diana Dobrovicescu din Filantropica).

Mamă a doi copii, Viorica Vodă a explicat publicului prezent în sală că a făcut curajoasa declaraţie nu pentru că vrea să se „reinventeze” printr-o campanie „#meetoo from Moldova”:

„Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii şi mai ales a unei fete care este aici în sală şi are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca, pe viitor, când va fi la început şi îşi va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie ruşine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaţilor sau a femeilor care, din educaţie sau lipsă de educaţie, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generaţia noastră am crescut cu ruşine, cu pudoare”, a mai spus actriţa Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo.

Gabriela Firea vrea mai multe femei în conducere

„Este importantă asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, implicarea mai mare a femeilor în decizii, dar şi combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, fapte intolerabile. Susţin necesitatea semnării şi ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenţiei nr. 190 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru eliminarea discriminării şi hărţuirii din lumea muncii şi a Recomandării nr. 206”, a afirmat ministrul.