Politică

Premierul Nicolae Ciucă nu merge la cumpărături, dar susţine că ştie care sunt preţurile. A dat răspunsurile

nicolae ciuca
foto: Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni seară, după ce a prezentat alături de partenerii de coaliţie programul „Sprijin pentru România”, dacă a fost în ultima perioadă la cumpărături şi ce crede că îşi pot cumpăra oamenii cu un voucher de 50 de euro.

„Nu am fost în ultima perioadă la cumpărături, dar ştiu care sunt preţurile. Este adevărat, acest voucher de 50 de euro la două luni nu pare o sumă foarte mare, dar banii sunt destinați cetăţenilor vulnerabili şi se adaugă celorlate măsuri care sunt deja în derulare”, a explicat premierul.

Cât costă uleiul, cât costă pâinea? Răspunde premierul Ciucă

În ceea ce priveşte preţul uleiului şi preţul pâinii, premierul Nicolae Ciucă a declarat că ştie că preţul litrului de ulei este fluctuant.

„Preţul litrului de ulei a fluctuat de la 8 lei la 12 lei, am văzut şi cu 16 lei. Am discutat cu cei care răspund de domeniul de panificaţie, se păstrează preţul pâinii la pragul de 2 lei. În general preţul pâinii e până în 2 lei”, a afirmat premierul.

În realitate, prețul unei pâini de 300 g este în magazine 2,20 lei, iar patronii de magazine spun că furnizorii i-au anunțat că vor mai urca prețul la pâine la 2,50 de lei. Presa a relatat în reportaje filmate sau în materiale scrise despre acest lucru. Vom vedea, în următoarea perioadă dacă furnizorii au mințit sau dacă l-au dezinformat pe premier.