Actual Politică

Gabriela Firea nu visează la cursa pentru Cotroceni, ci ar vrea să salveze Capitala de primarul Nicușor Dan. Sursele dezvăluie

Gabriela Firea nu visează la cursa pentru Cotroceni, ci ar vrea să salveze Capitala de primarul Nicușor Dan. Sursele dezvăluie

Gabriela Firea trebuie să se decidă dacă vrea la Primăria Capitalei sau la Palatul Cotroceni. Este mesajul transmis ieri de preşedintele PSD Marcel Ciolacu, susţinând astfel declaraţia secretarului general al partidului, Paul Stănescu. Acesta a anunţat că o susține pe prim-vicepreședintele Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei în 2024, iar dacă aceasta vrea să candideze la prezidențiale, atunci partidul va trebui să găsescă alt candidat pentru București. În schimb, Gabriela Firea are un singur calcul: Primăria Capitalei.

Gabriela Firea nu visează la cursa pentru Cotroceni, ci ar vrea să salveze Capitala de primarul Nicușor Dan

„Dacă doamna Firea doreşte să candideze în interiorul partidului pentru a accede, eu nu am decât să mă bucur. Singura problemă este că vom trebui cu colegii şi cu dânsa să găsim un candidat pentru Bucureşti. Încă nu au fost discuţii clare cine. Toate alegerile vor fi în 2024, deci va fi candidatul şi locul. Discuţiile mele cu doamna Firea au fost că doreşte un nou mandat şi eu personal şi colegii o susţinem pe doamna Firea pentru un nou mandat la Primăria Generala”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Surse apropiate ministrului Familiei, Gabriela Firea ne-au declarat că aceasta nu s-a pronunţat niciodată cu privire la o eventuală candidatură a sa la Preşedinţie şi că numele său a fost nominalizat doar în sondaje şi în discuţiile analiştilor politici.

Gabriela Firea a anunţat, în luna noiembrie 2021, pentru prima dată că doreşte să se întoarcă la Primăria

În luna noiembrie 2021, înainte de a fi nominalizată pentru funcţia de ministru al Familiei, Gabriela Firea a declarat că „mi-aş dori în trei ani să candidez din nou la Primăria Capitalei, dacă voi fi sănătoasă”.

De asemenea, Gabriela Firea şi-a reînnoit dorinţa de a candida pentru un nou mandat de primar general al Capitalei la începutul lunii august, când a precizat că şi-ar dori să aibă şi sprijinul PNL.

”Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Mi-aş dori să candidez, dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie, putere ca acum”, a declarat Gabriela Firea.

Ce a spus Gabriela Firea despre susţinerea PNL

Gabriela Firea a declarat atunci că sunt discuţii incipiente la nivelul coaliţiei de guvernare pentru ca ea să fie susţinută pentru o candidatură la Primăria Capitalei.

”Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2024 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei cu cinste, aş spune eu, pentru că am avut foarte multe proiecte social-democrate la Capitală, dar şi foarte multă liberare şi mă refer aici la investiţii”, a mai subliniat Gabriela Firea, adăugând că „până în 2024 nu mai este atât de mult și vom vedea dacă se va concretiza și ideea unui candidat comun al coaliției pentru Primăria Capitalei”.