Actual

Gabriela Firea vrea reguli stricte! „Fumatul trebuie interzis”

gabriela firea
sursa foto arhiva personala

Deși în România există deja reglementări care interzic fumatul în anumite locații, fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, argumentează că aceste măsuri nu sunt suficiente.

Astfel, Gabriela Firea pledează pentru extinderea zonelor în care fumatul este interzis. Ea se concentrează în special pe prevenirea expunerii copiilor la fumul de țigară în spațiile publice.

Gabriela Firea vrea măsuri mai dure

„Fără tutun lângă copii! Fumatul pasiv este la fel de dăunător, iar copiii trebuie protejați, mai ales în public. Susțin ideea extinderii zonelor în care fumatul este interzis. [Este o] măsură de protejare a copiilor de efectele nocive ale fumatului, chiar și pasiv.

Fumatul trebuie interzis în stațiile de așteptare ale mijloacelor de transport în comun și în apropierea acestora. Trebuie interzis în parcuri, terenuri sportive și locuri de joacă pentru copii și în apropierea acestora. Precum și în apropierea unităților sanitare și a școlilor.

În toate aceste zone sunt copii și nu trebuie să fie expuși la fumul de extrem de dăunător”, a transmis Firea într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.