Actual

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, după ce acesta a demis-o de la conducerea clubului CSM București

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, după ce acesta a demis-o de la conducerea clubului CSM București
FOTO: infofinanciar

Gabriela Szabo a decis să-l acționeze în judecată pe Nicușor Dan, după ce actualul Primar General al Capitalei a luat decizia de a o demite pe fosta sportivă din fruntea CSM București și a o transfera la conducerea Centrului Metropolitan de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles”.

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, după ce acesta a demis-o de la conducerea clubului CSM București

Gabriela Szabo a acceptat transferul, însă a fost deranjată de felul în care a acționat primarul municipiului București. Fosta campioană a aflat de pe Facebook despre faptul că nu va mai conduce clubul sportiv, după ce Nicușor Dan a scris o postare în care critică performanțele manageriale ale Gabrielei Szabo.

Conform informațiilor obținute deFANATIK, ordinul de primar prin care se constată încetarea activității Gabrielei Szabo la conducerea CSM București a fost trimis cu puțin timp înainte ca Nicușor Dan să anunțe acest lucru pe Facebook.

Gabriela Szabo s-a simțit lezată de afirmațiile primarului, care a caracterizat managementul fostei atlete ca ”defectuos”, cu ”decizii pripite și fără consultare, tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive”.

Nicușor Dan a trimis Corpul de Control după ce a ”detașat-o” pe Gabriela Szabo

Nicușor Dan a recunoscut că a luat decizia schimbării Gabrielei Szabo fără a avea la bază rezultatele unui control prealabil, ci o discuție cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București. El a anunțat că ulterior demiterii sportivei urmează să trimită Corpul de Control pentru a verifica activitatea clubului.

Gabriela Szabo a replicat, tot într-o postare, că decizia Primarului General nu ”are o bază documentară” și că ”pare motivată de aspecte aflate personal de domnul primar din interiorul clubului”. Ea a explicat că, cel mai probabil, ”sursele” lui Nicușor Dan sunt angajați aflați în conflict deschis cu ea, care au pierdut în instanță dosare de defăimare la adresa ei sau a activității sale.

De asemenea, Gabriela Szabo a declarat că va analiza legalitatea procedurii aplicate de Nicușor Dan, în condițiile în care nu a luat parte la întâlnirile acestuia cu membrii Consiliului de Administrație, deci nu a avut ocazia să se apere.

Nicușor Dan, chemat în instanță ”pe persoană fizică”

Gabriela Szabo a deschis o acțiune civilă, împotriva lui Nicușor Dan, la judecătoria Sectorului 5. Acțiunea a fost înaintată pe data de 14 iunie 2022, la 10 zile după ce fosta campioană a fost demisă de la CSM București și are ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală”.

La primul termen, instanța a amânat ședința pentru ca cererea să-i fie comunicată și lui Nicușor Dan. Următoarea întâlnire în instanță va avea loc pe 30 septembrie.