Actual

Gala Capital Top Femei de Succes. Sabrina Voinea, gimnastă: „Cele mai mari provocări au fost progresul continuu și depășirea emoțiilor”

Sabrina Voinea, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

În cadrul Galei Capital Femei de Succes, ce a avut loc pe 20 iunie 2024, printre premiante s-a aflat și gimnasta la Sabrina Voinea.

Sabrina Voinea, gimnastă, este una dintre premiantele Galei Capital Femei de Succes, eveniment organizat de revista Capital în cadrul căruia activitatea doamnelor de succes a fost recunoscută. 

Sabrina Voinea a primit Premiul „pentru readucerea gimnasticii românești pe podiumul internațional”.

„Bună seara. Sunt foarte fericită că sunt aici printre oameni frumoși, sunt foarte onorată pentru acest premiu. Îmi doresc foarte mult finale și medalii la olimpiadă pentru că sunt calificată și sunt foarte fericită de aceste rezultate minunate. Succes tuturor. Seară frumoasă. Mulțumesc”, a scris Sabrina Voinea în momentul acordării premiului.

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România.

Medalii la campionatele naționale și internaționale de gimnastică

Sabrina Maneca Voinea câștigă medalii după medalii la campionatele de gimnastică naționale și internaționale. În 2023, dar și în 2024, toate proiectele importante ale tinerei sportive au fost centrate pe participarea la competiții. Prin muncă și dedicare, Sabrina a reușit să obțină rezultate impresionante. În anul 2023, a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha din luna martie, la bârnă și la sol. Iar reușitele nu se opresc aici. Recent, sportiva a cucerit și medaliile de argint în finalele de la sol și bârnă la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini. În plus, ea s-a calificat, împreună cu echipa României, și la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

Pentru a putea avea aceste realizări impresionante, Sabrina Maneca Voinea a trebuit să depășească numeroase provocări. Pe parcursul carierei sale, cele mai mari „impedimente“ au fost „progresul continuu în antrenament și depășirea emoțiilor, respectiv a tracului de scenă în timpul marilor competiții“, a precizat sportiva într-un interviu pentru Revista Capital. Încă se confruntă cu aceste obstacole, însă alături îi este mama sa, Camelia Voinea, care îi este și antrenoare. „Ambele sunt încă o provocare, dar le depășesc de fiecare dată cu ajutorul și profesionalismul mamei mele, respectiv antrenoarei mele, Camelia Voinea“, a precizat sportiva.

Gimnastica și sporturile de contact merg mână-n mână

Pe lângă dedicarea pentru gimnastică, Sabrina Maneca Voinea are și alte hobby-uri sportive – dansul și înotul –, dar este o mare iubitoare de animale. De asemenea, este pasionată de sporturile de contact, MMA, Kickboxing și Box. „În weekend nu ratez nicio gală“, spune campioana.

Sabrina se pregătește constant pentru a obține rezultatele pe care și le dorește. Ea are câte două antrenamente zilnice, de luni până vineri. Dar lucrează în plus și sâmbăta. Se descrie ca fiind puternică și hotărâtă, iar aceste trăsături se pot observa cu ușurință în parcursul său de până acum.

Sabrina Voinea a vorbit și despre rețeta succesului Federației Române de Gimnastică, dar și a clubului din care face parte, CSM-Constanța. 

„Rețeta succesului Federației Române de Gimnastică, cât și a clubului CSM-Constanța constă în implicarea a cât mai mulți profesioniști în domeniul gimnasticii”, a transmis Sabrina pentru revista Capital. 

Capital Top 100 Femei de Succes

Pe 20 iunie 2024, revista Capital a organizat Gala Capital Femei de Succes. În cadrul acestui eveniment au fost recunoscute și premiate implicarea femeilor în mai multe domenii de activitate din România. Gala a reunit femei din diverse domenii precum business, sport, cultură, mass-media, divertisment.

Revista Capital „Top 100 de Femei de Succes” poate fi achiziționată de pe site-ul edituradecarte.ro. De asemenea aceasta se găsește și la punctele de difuzare ale presei. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Reciclad’or, Catena, Carrefour, Apolodor, Tinmar Energy, Rewire Interior Design, Galeria Romană, One Club, Magnolia, Privileg și Classy Deco. 

Parteneri media: www.capital.ro, www.evz.ro, www.infoactual.ro, www.infofinanciar.ro.