Actual

Gala Excelența în Management. Ioana Molnar, Magnolia: ”Vă mulțumesc pentru aprecieri”

Ioana Molnar (1)
Foto: infofinanciar.ro

Magnolia, cea mai mare rețea de florării din România, are acum 17 florării în 11 orașe, depozite en-gros și site-ul cu același nume. Businessul a fost scalat, lucrurile par să mearga de la sine.  Fie și numai acest lucru și este de ajuns pentru ca echipa Capital s-o plaseze pe Ioana Molnar pe lista celor evidențiați.

Atenție, Magnolia livrează florile prin curieri proprii în doar 2-4 ore în România și în maximum 24 de ore international, ceea ce a fost de ajuns pentru echipa Capital ca să o nominalizeze pe Ioana Molnar pe lista celor evidențiați.

”Vă mulțumesc pentru aprecieri. Vreau să vă felicit că ați ales să vă petreceți această seară alături de oameni care au dovedit multe reușite. Eu cred ca afacerea Magnolia este o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Noi aducem emoții în casele clienților noștri și pot spune că fiecare buchet are o poveste vie”, a declarat Ioana Molnar la ridicarea distincției oferite.

Întregul eveniment poate fi vizionat live pe canalul de Youtube Hai România.

Scalarea

”Am reușit să scalăm afacerea. După ce ani de zile am muncit foarte mult, acum avem timp liber și afacerea poate funcționa fără noi. Practic, business ul nostru se extinde fără a fi foarte necesară implicarea noastră ca proprietari și asta într-un mod sustenabil, pe principii de management sănătoase. Apoi, nu în ultimul rând, este digitalizarea companiei care a avut un rol important în procesul de mai sus. Real, noi investim 4% din CA în digitalizare”, a spus Ioana Molnar pentru Capital.

”Vom continua extinderea în noi orașe și vom implementa un sistem de inteligență artificială pentru prognozarea vânzărilor și implicit a achizițiilor și planificării muncii”, a mai precizat Ioana.

Cum să te descurci în business

Mai este loc în afaceri? Oare c ear trebui să facă un tânăr, azi, dacă ar dori să intre pe piața floriștilor? ”Dacă este vorba despre o afacere cu flori i-aș spune ca, chiar dacă este ademenitoare prin obiectul muncii, să se aștepte la provocări precum perisabilitatea mărfii, gestionarea pierderilor, a comenzilor etc. În alte domenii sunt companii de la care ai ce învăța. În acest domeniu sunt puțini lideri de piață. Dar, cred că, dacă este cu adevărat pasiunea lui acest domeniu sau oricare altul, nu va simți că merge la serviciu, va face parte din viața lui. E ca un joc. Așa este în cazul meu”, ne-a mai declarat Ioana Molnar.

Lumea se schimbă rapid

Paradigma în care am evoluat până acum se modifică pe zi ce trece și zona afacerilor nu face excepție. Ioana Molnar spune că este surprinzător tot ce se întâmplă, mai cu seamă că totul se desfășoară cu o viteză amețitoare. ”Dar sper, totuși, ca emoțiile să rămână emoții. Să le dăm valoare, chiar dacă parcă totul se digitalizează. Cred că și în activitatea noastră, domeniul online va lua și mai mare amploare”, opinează Molnar.

Până atunci, însă, să vorbim și despre bani. Ce mai înseamnă ei, azi? ”Pentru mine sunt un mijloc și nu un scop. Aproape tot ce câștigăm reinvestim în afacere, în mijloace, oameni etc. Atât timp cât nu devenim sclavii lor, pot chiar să ajute. Apoi, este bine să avem bani, problema e când îi ții toți pt tine și nu îi ajuți și pe alții. Pot deopotrivă să fie o binecuvântare sau o pacoste. Depinde cum sunt gestionați”, estenpărerea Ioanei Molnar.