Actual

Gala Performerilor în Sănătate! Alexandru Bociu, ANSVSA: „Prin activitatea noastră avem datoria să susţinem şi să promovăm interesele ţării noastre”

Alexandru Nicolae Bociu, președinte ANSVSA (sursă foto - arhivă personală)
sursă foto: arhivă personală

Un rol esențial în ceea ce reprezintă sistemul medical din România îi aparține Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), o instituție de renume, ce activează în țara noastră de foarte mulți ani. Prin proiecte și programe, foarte numeroase, reprezentanții autorității se ocupă cu verificarea calității alimentelor, fie de origine vegetală, fie animelă, care ajung apoi în piețe sau pe mesele românilor, dar și spre export. Alexandru Nicolae Bociu, premședintele ANSVSA, a fost premiat în cadrul Galei Capital „Top Performeri în Sănătate” în numele instituției.

„De multe ori nu este chiar ce pare a fi. Astăzi trebuia să să fie aici alături de noi președintele Autorității, Alexandru Nicolae Bociu. Dumnealui nu a putut ajunge, însă, vă transmite toate mulțumrile și aprecierile Revistei Capital. Este o adevărată distincție pentru instituția pe care o reprezint astăzi aici. Ne bucurăm că am fost de data aceasta aduși în față, căci nu suntem chiar cei mai vizibili, dar cu siguranță este o instituție vitală pentru siguranța întregii țări. Calitatea alimentelor este esențială pentru sănătatea oamenilor, a românilor, iar noi lucrăm la asta zi de zi”, spune Septimiu Marica, consilier al președintelui ANSVSA.

Septimiu Marica, consilier al președintelui ANSVSA

Septimiu Marica, consilier al președintelui ANSVSA

O responsabilitate unică în România

„România este un partener de încredere pe piaţa internaţională a produselor alimentare. Prin activitatea noastră, ca instituţie a statului, avem datoria să susţinem şi să promovăm interesele ţării noastre. Pentru mine, ca demnitar al statului român, interesul național este pe primul loc”, susține președintele ANSVSA, în cadrul unui interviu acordat Revistei Capital. În acest sens, misiunea Autorității, în această lume globalizată, este una esențială. Rolul serviciilor sanitare veterinare naţionale este de a garanta toate condiţiile care sunt agreate cu ţările unde urmează să fie exportate animalele, iar pentru fiecare ţară sunt agreate certificate sanitare veterinare de transport, precum şi analizele care se fac în România. Așadar, ANSVSA, autoritatea competentă în domeniu, trebuie să garanteze sănătatea animalelor, care pleacă de la noi în alte ţări.

„Misiunea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor este îndeplinită zi de zi, 24 de ore din 24, prin munca dedicată a angajaţilor săi: medici veterinari, medici umani, chimişti de industrie alimentară, biologi şi a altor specialişti din diferite domenii, profesionişti care îşi aduc contribuţia, prin îmbinarea şi completarea cunoştinţelor cu experienţa lor”, afirmă Alexandru Nicolae Bociu.

Gala Capital. „Top 100 Performeri în Sănătate”

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ce a avut loc miercuri, 24 mai 2023, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce au fost prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.