Actual Politică

George Simion, atacat dur de ministrul Virgil Popescu. Liderul AUR e din nou acuzat de apropierea de ruși

George Simion, atacat dur de ministrul Virgil Popescu. Liderul AUR e din nou acuzat de apropierea de ruși
FOTO: FACEBOOK VIRGIL POPESCU

Între ministrul Energiei Virgil Popescu şi liderul AUR George Simion nu este cale de împăcare. Virgil Popescu, continuă disputa cu liderul AUR George Simion, și a transmis sâmbătă, 9 iulie, într-o postare pe Facebook, că ”trompetele ruseşti” sunt disperate că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

George Simion, atacat dur de ministrul Virgil Popescu. Liderul AUR e din nou acuzat de apropierea de ruși

Virgil Popescu continuă disputa cu liderul AUR George Simion, şi într-o postare pe Facebook, şeful de la energie spune că ”trompetele ruseşti” sunt disperate că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii reactoare modulare mici, dând asigurări că, din punct de vedere energetic, ”nu se închide nimic din ceea ce funcţionează”, dar România nu va înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc.

Ministrul nu îl nominalizează pe Simion, însă ataşează postării o fotografie a acestuia.

”Trompetele ruseşti au început să falseze, încercând să vă spargă timpanele, că poate aşa nu se aude disperarea. De aceea aş dori ca trompetele ruseşti să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcţiona o termocentrală pe huila, în condiţiile în care întreaga producţie de huilă a României asigură funcţionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 – 3 zile pe săptămână?

Trompetele ruseşti ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!”, scrie ministrul pe Facebook.

El aminteşte că termocentrala de la Mintia nu are autorizaţie de mediu şi există un proces la CJUE pentru faptul că a fost ţinută deschisă până în 2021!

”De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc. Acest cântec fals intens promovat în spaţiul public ne arată oare că trompetele ruseşti sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră şi vom avea suficient gaz românesc, inclusiv pentru producerea de energie electrică, şi astfel nu vom importa de la ruşi? Da, ne bazăm pe resursele româneşti”, afirmă Popescu.

El întreabă dacă sunt oare disperate trompetele ruseşti că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii SMR-uri?

”Dacă e să răspund: eu spun clar şi răspicat că sunt foarte deranjate! Însă indiferent de zgomotul pe care îl fac nu pot pune piedici. România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar ţara noastră va avea independenţă şi securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele ruseşti! Ca să fie foarte clar: în următorii ani România vă produce energie electrica pe bază de cărbune la capacitate maxima, pentru a trece peste această criză”, mai scrie ministrul energiei.

Nu se închide nimic din ceea ce funcţionează, mai adaugă acesta. „Dar nu vom înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc!”.

George Simion: „România exportă apă din râul Mureș”

Pe de altă parte, George Simion a susținut, azi, un discurs în Parlamentul României. Liderul AUR a prezentat situația actuală din țară și a pus la zid coaliția de guvernare, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă.

„Am jurat pe Biblie să lupt pentru România”, sunt primele cuvinte cu care George Simion și-a început discursul de la Palatul Parlamentului. Apoi a prezentat viziunea lui asupra secetei și a cerealelor.

„În plină secetă de dimensiuni biblice, când țările europene introduc restricții draconice la utilizarea apei, ROMÂNIA EXPORTĂ APĂ DIN RÂUL MUREȘ PENTRU IRIGAȚII ÎN UNGARIA. CULTURILE AGRICOLE DE PESTE GRANIȚĂ ÎNFLORESC CU APA VÂNDUTĂ DE ACEST STAT TRĂDĂTOR, IAR AGRICULTORII ROMÂNI SE UITĂ CUM CRAPĂ PĂMÂNTUL DE LA USCĂCIUNE. CE DOVADĂ MAI BUNĂ VREM PENTRU ARGUMENTUL CĂ ROMÂNIA ESTE UN STAT VASAL?”, a susținut George Simion în discursul de la Palatul Parlamentului.