Diverse

George Simion spune că dosarele făcute de Poliţia Rutieră au fost clasate. „Conduceam maşina cu carnet valabil”

George Simion spune că dosarele făcute de Poliţia Rutieră au fost clasate. „Conduceam maşina cu carnet valabil”

Liderul AUR George Simion a anunţat astăzi că a scăpat de dosarul deschis de poliție pentru că ar fi condus având permis suspendat. El a acuzat Brigada Rutieră de „fabricarea” dosarelor, având ca scop afectarea imaginii sale publice. „Permisul de conducere nu era suspendat, am fost terfelit la comandă politică”, susține Simion, ameninţând că va merge chiar la CEDO.

În această dimineață, liderul AUR a mers la sediul Brigăzii Rutiere din București, pentru clarificarea situației.

George Simion spune că dosarele făcute de Poliţia Rutieră au fost clasate. „Conduceam maşina cu carnet valabil”

George Simion spune că a constat cu bucurie că magistratura nu a intrat în acest joc murdar şi a menţionat că „este evident că ce s-a întâmplat în seara între 29 şi 30 septembrie este o operaţiune de poliţie politică”

„Prin prisma faptului că a fost batjocorit statul de drept în România şi instituţii care ar trebui să reprezinte seriozitate, cer măsuri urgente”, a mai spus Simion, el precizând că „sunt mai multe instiuţii care au participat la abuzurile din acea noapte”.

”În cadrul hârtiilor care ne-au pavenit spune clar că la data de 30 septembrie nu aveam carnetul suspendat. Pe scurt, eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Poliţia Rutieră, am fost reţinut o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate”, a declarat liderul AUR.

Simion spune că este a doua oară în ultimii doi ani când i se fabrică dosar penal de către Poliţia Rutieră.

„Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că evident nu există temeiul legal pentru care să fiu condamnat, ci este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Să fiu reţinut o oră şi jumătate, exact cât a fost nevoie ca autocarul să fie ridicat”, a afirmat el.

La sfârșitul lunii septembrie, Poliția i-a deschis un dosar penal lui George Simion, acuzat că ar fi condus cu permisul suspendat, potrivit unui comunicat al Poliției Române. El a fost surprins la volan noaptea, în Piața Victoriei, iar polițiștii l-au condus la o secție de poliție după ce au constatat că el avea permisul suspendat ca urmare a unui accident produs la Buzău în luna aprilie 2022, potrivit comunicatului citat.