Diverse

George Simion vrea să dezvolte un concept nou la alegerile prezidențiale. Ce se pune la cale

George Simion vrea să dezvolte un concept nou la alegerile prezidențiale. Ce se pune la cale

La scurt timp după ce a făcut nunta anului în politică, liderul AUR a făcut noi dezvăluiri. De data asta, George Simion a povestit cum vede alegerile prezidențiale și ce vrea să aducă nou. Pe de altă parte, Simion susține că el nu va candida, pentru că e prea tânăr.

George Simion susține că cel mai recent nume de pe lista AUR este renumitul avocat Gheorghe Piperea. Proaspătul căsătorit vrea să facă alegeri preliminarii, ca în SUA, și să îi lase pe români să aleagă care e candidatul AUR.

„Trebuie să găsim un profil de președinte care să genereze încredere”

„Printre acești oameni s-au putea număra și avocatul Gheorghe Piperea, sunt oameni care și-au exprimat dorința, care au mai candidat. Sunt oameni care nu au legătură cu AUR.

I-am dat exemplu că pot concura și pot fi candidații susținuti de AUR care pot participa la turul 2 de scrutin al AUR – am spus că vom face alegeri preliminarii, ca în SUA. Îi vom lăsa pe români să aleagă care este candidatul AUR, singurul partid în opoziție cu partidele care au guvernat în România.

(…) Am vorbit și cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop (…) El a declarat că nu dorește să candideze. Trebuie să discutăm la nivel de societate, să găsim un profil de președinte care să genereze încredere”, a declarat George Simion.

„Eu nu cred că voi candida, sunt tânăr, nu cred că sunt potrivit”

De asemenea, Simion spune că oricine poate candida din partea AUR, iar cine dorește să facă acest lucru trebuie să depună dosarul pe parcursul lunii septembrie.

„ (…) Reporterii m-au presat cu întrebări despre prezidențiale. Eu am spus deja la congresul AUR. Vom organiza alegeri preliminare ca la americani, ca desemnarea candidatului la prezidențiale să se facă prin votul românilor.

În 2023 vom avea mai multe zile prin care toți românii sunt așteptați la structurile teritoriale. Sper să avem prin toate localitățile. Cele din mediul rural cresc pe zi ce trece. Vom face secții de vot.

Vom avea dezbateri electorale în fiecare județ. Dacă vă va place figura unui candidat sau altul puteți merge la urna de vot. Este un concept nou. Fiecare român poate fi viitorul președinte al României. Cred cu tărie că AUR va da următorul președinte al României.

Exemplu, Ioan Aurel Pop – care nu e interesat să candideze, Mircea Diaconu, Cristian Terheș, ar putea să intre în această competiție și românii să se exprime în acest sens. Pe 1 septembrie, prima zi de sesiune parlamentară.

Vom face publice criteriile prin care românii care doresc să candideze sub sigla AUR pot depune pe parcursul lunii septembrie dosarul și să se înscrie în această cursă. Eu nu cred că voi candida, am 35 de ani, sunt tânăr, nu cred că ar fi potrivit pentru mine asta, nu cred că sunt potrivit. Voi fi la un moment dat pregătit.

Acum vreau ca AUR să fie o alternativă la politica din România, care a dus țara în râpă. Vreau să schimbăm felul în care se face politică în România”, a declarat George Simion, pentru România TV.

Cine ar putea fi posibilii candidați susținut de AUR

Printre potențialii prezidențiabili susținuți de Partidul AUR se numără actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, avocatul Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, fost ministru de Externe, și preotul Cristian Terheș.

Dar și fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici, avocatul Gheorghe Piperea, istoricul Ioan Aurel Pop,  președinte al Academiei Române.

Sursă foto: rtv