Actual

Ghicitoarele din Ploieşti, perchezitionate. Unele și-ar fi bătut clienții

Ghicitoarele din Ploieşti, perchezitionate. Unele și-ar fi bătut clienții
Arhivă

Polițiștii prahoveni au făcut percheziții la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune prin metoda ghicitului.

Aceste percheziţii au avut loc, într-un dosar de înşelăciune, în cursul zilei de joi (12.05.2022), la cinci adrese din municipiul Ploiesti, județul Prahova.
Perchezițiile au fost efectuate ”în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda ,,ghicitul„, lovirea sau alte violenţe, violare de domiciliu şi şantaj, în două cauze penale diferite”, potrivit Poliţiei Prahova, citează adevarul.ro

Astfel, în urma descinderilor, au fost aduse 7 persoane la sediul unitații de Poliţie a Municipiului Ploieşti, în scopul audierii.

Prejudiciul cauzat de ghicitoare este de aproximativ 230.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au acordat sprijin pe parcursul întregii activități demarate, în timp ce Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române a asigurat tot suportul de specialitate necesar.
În dosarul de înșelăciune, în prezent, sunt anchetate două femei, așa-zise ghicitoare, din Ploiești, a căror vârsta este de 20 și respectiv 40 de ani. Aceste “ghicitoare” ar fi păcălit, prin metoda “ghicitul”, un număr de șase persoane care le sunau și le cereau să le afle viitorul.

Pentru activitatea de “ghicit” prestată, ghicitoarele ar fi încasat o sumă de aproximativ 230.000 de lei.

Cum își găseau ghicitoarele clienții

Pentru a putea găsi clienți, ghicitoarele au aplicat metoda postării de anunțuri pe internet. Prin această metodă, șase persoane din București, Mureș și Prahova au plătit ghicitoarelor sume importante de bani ca să afle, din cărțile de tarot, dacă își vor găsi jumătatea sau dacă se vor împăca cu persoana iubită intr-un timp relative scurt.
Totusi, cei șase și-au dat seama că au fost păcăliți și ulterior au cerut ajutorul polițiștilor.
Acum, cele două femei, în vârstă de 20 și 40 de ani, au fost duse la audieri, fiind acuzate de înșelăciune.