Actual

Gimnastele României au strălucit la Cupa „Nadia Comăneci” – Ediția a X-a. Cine sunt câștigătoarele

sursa foto: arhiva companiei

Cu puțin timp înainte de celebrarea Zilei Internaționale a Copilului, ediția aniversară a competiției de gimnastică artistică, Cupa „Nadia Comăneci”, și-a desemnat câștigătoarele. Peste 70 de gimnaste din întreaga țară au participat la Cupa „Nadia Comăneci” – Ediția a X-a.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Primăriei Onești.

Cupa Nadia Comăneci, ediția X

Cupa Nadia Comăneci, ediția X

Medaliatele Cupei ”Nadia Comăneci” – Ediția a X-a

S-a încheiat a X-a ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică. Aceasta a fost organizată în perioada 30 mai – 1 iunie 2024 în sala de gimnastică „Nadia Comăneci” a Clubului Sportiv Municipal Onșeti.

La competiție au participat gimnaste din următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7 (7-9 ani), junioare 3 – nivel 6 (6-10 ani), junioare 2 – nivel 5 (5-11 ani) și junioare 2 – nivel 4 (4-12 ani).

Cupa Nadia Comăneci, ediția X

Cupa Nadia Comăneci, ediția X

 Clasamentul final

Clasamentul final, la individual compus, a arătat astfel:

Junioare II, Nivel 4Locul 1 – Badic Adelina, CSM Onești – 48,648 puncte
Locul 2 – Banu Ana-Maria, CSS Focșani – 44,631 puncte
Locul 3 – Bârlă Bianca, CS Petrolul Ploiești – 44,316 puncte
Junioare II, Nivel 5Locul 1 – Stancu Anastasia, CS Dinamo București – 53,533 puncte
Locul 2 – Căldăraru Ecaterina, CSS Bârlad – 50,750 puncte
Locul 3 – Giușcă Miriam, CSS Bârlad – 50,499 puncte
Junioare III, Nivel 6Locul 1 – Iancu Daria, CSS Bârlad – 53,432 puncte
Locul 2 – Croitoru Renata, CS Dinamo București – 53,132 puncte
Locul 3 – Matei Medeea, CS Dinamo București – 53,050 puncte
Junioare III, Nivel 7Locul 1 – Gâdea Timeea, CS Dinamo București – 53,532 puncte
Locul 2 – Sprîncenatu Roberta, CSS Focșani – 52,728 puncte
Locul 3 – Neacșu Sofia, CS Dinamo București – 50,933 puncte
Ocupantele primului loc la individual compus, nivel 7, 6, 5 și 4, au primit câte o medalie cu chipul Nadiei, iar Fundația ”Nadia Comăneci” le-a răsplătit cu burse pe gimnastele care au urcat pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii. În plus, toate micuțele gimnaste participante s-au bucurat de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori.

Mesajul Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis un mesaj video prin care a dorit să adreseze câteva cuvinte participantelor la ediția a X-a a Cupei ”Nadia Comăneci”.

”În primul rând, mă adresez vouă, dragi micuțe gimnaste: Vă felicit pentru ambiția și determinarea cu care vă dedicați acestui sport minunat, gimnastica artistică! Indiferent de rezultatele de astăzi, sunteți pe drumul cel bun pentru a deveni campioane europene, mondiale și chiar olimpice. Credeți în voi, în antrenorii care muncesc alături de voi, și într-o zi veți reuși! Nu renunțați și visul vostru și continuați să vă antrenați, să fiți cele mai bune!

Felicitări organizatorilor, antrenorilor și arbitrilor prezenți la Cupa Nadia Comăneci, pentru toate eforturile și implicarea în această competiție! Vă admir și vă apreciez pe fiecare deopotrivă!

Mulțumesc partenerilor noștri că ne susțin în acest demers, care reprezintă o rampă de lansare pentru micile sportive, viitorul gimnasticii românești!

Felicitări încă o dată tuturor și, în special, câștigătoarelor de astăzi – gimnastica românească își pune speranțele în voi!”, a transmis Nadia Comăneci.

Organizarea Cupei „Nadia Comăneci”

Cupa ”Nadia Comăneci” – Ediția 2024 a fost organizată cu susținerea Cris-Tim, Chimcomplex, Construcții Erbașu, Dream Sport, International Alexander, Fundația Ion Țiriac, Oscar Downstream, Rotary Club Onești, Tinmar Energy, ADF și alți iubitori ai sportului care sprijină activitățile CSM Onești.

În ultima zi a competiției, pe 1 iunie, Rotary Club Onești a organizat un eveniment tip gală, în care au fost licitate și câteva obiecte oferite de Nadia Comăneci, Fundația „Nadia Comăneci” și alte fost gimnaste, sumele strânse în urma licitației fiind destinate susținerii activității și sportivilor de la CSM Onești.

Cupa „Nadia Comăneci” – Ediția a X-a a fost susținută și de partenerii media Capital, Evenimentul Zilei, Infofinanciar, Infoactual și Doctorul Zilei