Actual

Grecia a introdus noi măsuri restrictive. „Primele măsuri au afectat…”

Autoritatile din Grecia au anuntat noi masuri restrictive

Se înăspresc măsurile restrictive în Grecia. După înmulțirea cazurilor pozitive, mai ales în rândul tinerilor, guvernul elen a înăsprit regulile. Autoritățile de la Atena au făcut apel la responsabilitate.

Corespondentul RRA Michaela Lambrinidou, a transmis în exclusivitate pentru RRA:

„Primele măsuri au afectat barurile şi restaurantele din mai multe staţiuni turistice, precum Atena, insulele Creta, Paros, Kerkyra, oraşul Salonic, dar şi regiunea Halkidiki, care vor avea un orar între 7:00 şi 24:00.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice interioare, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice şi în spaţii unde nu este respectată distanţa minimă de un metru şi jumătate.

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia COVID se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră şi maritimă, inclusiv pentru cetăţenii care călătoresc în scopuri esenţiale, pentru cetăţenii eleni şi cetăţenii străini cu rezidenţă în Grecia.

De asemenea, tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Greciei, fără a necesita deţinerea unui test molecular negativ, iar măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ nu se mai aplică în cazul minorilor cu vârsta de până la 10 ani.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *