Actual Diverse

Greutăți de milionar. Directorul unei companii de 68 miliarde $ a demisionat: „Voi sta pe plajă și nu voi face nimic”

Greutăți de milionar. Directorul unei companii de 68 miliarde $ a demisionat: „Voi sta pe plajă și nu voi face nimic”
Arhivă

În timp ce munca în industria de investiții poate fi o povară continuă, unii par să nu se mai sature, situație evidențiată de impulsul aparent nesfârșit al investitorilor de succes precum Warren Buffett și Carl Icahn, care au 91 și, respectiv, 86 de ani.

  • CEO-ul Jupiter Fund Management, Andrew Formica, părăsește firma de 68 de miliarde de dolari pentru a sta pe plajă și a „nu face nimic”.
  • Formica, în vârstă de 51 de ani, s-a alăturat firmei din Londra în 2019, dar acum intenționează să se întoarcă acasă, în Australia.
  • „Vreau doar să stau la plajă și să nu fac nimic. Să nu mă gândesc la nimic altceva”, a spus Formica pentru Bloomberg.

Așa că este rar să vezi un manager de investiții relativ tânăr și de succes care să se retragă devreme pentru a merge la plajă, dar tocmai asta face Andrew Formica de la Jupiter Fund Management.

CEO-ul în vârstă de 51 de ani al firmei de investiții cu sediul la Londra, care valorează 68 de miliarde de dolari, a declarat că părăsește firma în octombrie pentru a merge la plaja în țara sa natală, Australia.

„Vreau doar să stau la plajă și să nu fac nimic. Să nu mă gândesc la nimic altceva”, a spus Formica pentru Bloomberg într-un interviu săptămâna aceasta.

Dor de mama și tata

Formica locuiește în Marea Britanie de treizeci de ani și a spus că motivele personale au fost principalul factor din spatele plecării sale, respectiv dorința de a fi mai aproape de părinții săi.

Înainte de Jupiter, Formica a condus fuziunea din 2017 dintre compania de fonduri din SUA Janus și Henderson, cu sediul în Marea Britanie, dar în cele din urmă a pierdut o bătălie asupra conducerii, care a urmat la Janus Henderson, în 2018, în fața co-CEO-ului său. Probabil că munca nu a devenit mai ușoară pentru Formica în momentul în care s-a alăturat lui Jupiter, în 2019, care a avut parte de patru ani consecutivi de pierderi de clienți.

Formica va fi înlocuit de Matthew Beesley, ofițerul-șef de investiții al lui Jupiter, și va demisiona din funcția sa pe 1 octombrie, tocmai la timp pentru sezonul de vară din Australia.