Actual International

Greve majore pe mai multe aeroporturi din Europa și demisii în masă de la companiile aeriene. Vacanțele în pericol!

Greve majore pe mai multe aeroporturi din Europa și demisii în masă de la companiile aeriene. Vacanțele în pericol!

Angajații din domeniul aeronautic se confruntă cu nemulțumiri majore, care vor perturba vacanțele din sezonul estival a milioane de turiști, conform evenimentelor anunțate de aceștia recent.

Greve majore pe mai multe aeroporturi din Europa și demisii în masă de la companiile aeriene

 Astfel, sindicatele piloților de la Brussels Airlines au depus pe 10 Iunie 2022, o cerere de grevă pe termen nelimitat, iar echipajele de cabină, inclusiv piloții, ar putea face același lucru în curând. Compania aeriană este unul dintre principalii operatori de pe aeroportul belgian, și a anunțat deja anularea a 148 de zboruri în perioada aglomerată a verii – asta pentru a încerca să-i liniștească pe angajații care se plâng de condițiile de lucru foarte grele, cu program prea încărcat.

În prezent, sondajele interne arată că, 90% dintre piloții companiei Brussels Airlines susțin masiv  greva și intenționează să o pună în practică. Următorul pas ar fi un sondaj în rândul însoţitorilor de zbor. Rezultatele vor fi cunoscute miercuri şi se va şti exact dacă greva se confirmă.

Un membru al sindicatului respectiv a declarat că scopul grevei nu este acela de a-i incomoda pe pasageri, dar ar trebui să se știe că, dacă companiile aeriene continuă să se comporte atât de rigid cu angajații, vor exista repercusiuni în lunile de vară, iunie și iulie, iar dacă acest lucru nu se schimbă după aceste acțiuni, grevele ar putea continua și în toamnă.

Lufthansa anulează aproape 1.000 de zboruri în iulie. Demisii în masă la compania aeriană

Lipsa de personal în toate sectoarele, de la controlul pasagerilor și manipularea aeronavelor până la personalul de securitate și însoțitorii de bord, este o problemă care afectează întreaga industrie a aviației, în special în Europa.

Lufthansa anulează aproape 1.000 de zboruri în iulie, din cauza lipsei de muncitori ca urmare a disponibilizărilor făcute în timpul pandemiei de coronavirus, dar și a demisiilor de personal survenite ulterior, ca urmare a nemulțumirilor cauzate de o lipsă de comunicare eficace între angajați și conducere. Filialele Lufthansa Eurowings și SWISS au anunțat, astfel, anulări de zboruri pentru a le ajuta aeroporturile să facă față mai bine lipsei de personal. Eurowings a spus că acest lucru afectează câteva sute de zboruri în iulie, în timp ce SWISS va anula mai multe zboruri și va reduce numărul de conexiuni între Germania și Zurich. Pasagerii vor fi anunțați dinainte de aceste anulări, conform unui comunicat dat de purtătorul de cuvânt al companiei.