Actual

Grija pentru oameni i-a întunecat mințile. De ce s-a sinucis Thomas Schafer, ministrul german de Finanțe?

Grija pentru oameni i-a întunecat mințile. De ce s-a sinucis Thomas Schafer, ministrul german de Finanțe? Thomas Schafer, ministrul Finanțelor pentru statul Hesse, unde se află centrul financiar din Germania, s-a sinucis weekendul trecut.  Trupul acestuia a fost găsit pe o linie de tren de mare viteză în orașul Hochheim, între Frankfurt și Mainz, a confirmat sâmbătă poliția.

Conform presei germane, Schafer se temea că nu va putea face faţă aşteptărilor populaţiei în privinţa sprijinului financiar, în contextul pandemiei de coronavirus. Politicianul avea 54 de ani şi a lăsat în urmă o soţie şi doi copii. Corpul lui Schafer a fost găsit pe liniile de tren, alături de o scrisoare în care îşi motiva gestul.

”Principala lui îngrijorare era că nu va putea să fie la înălţimea aşteptărilor uriaşe ale populaţiei, în special în ceea ce priveşte ajutorul financiar. În mod clar, pentru el nu a existat nicio ieşire. Era dezamăgit şi a ales să ne părăsească. Asta ne-a şocat pe toţi, m-a şocat pe mine”, a declarat Volker Bouffier, premierul landului Hesse, potrivit DW.

Thomas Schafer, în vârstă de 54 de ani, era ministru de Finanţe în Hesse de aproape 10 ani. El era favorit să devină următorul premier al landului. Centrul financiar al Germaniei, oraşul Frankfurt, este situat în Hesse.