Lifestyle

Gustare crocantă și aromată: Batoane de dovlecei la cuptor. O porție are sub 100 de calorii

Gustare crocantă și aromată: Batoane de dovlecei la cuptor. O porție are sub 100 de calorii

Dacă sunteți la dietă și căutați cele mai bune alimente care să te ajute să slăbeşti, opreşte-ţi puţin atenţia asupra dovlecelului. Are un conținut crescut de vitamine, minerale și fibre, care promovează o scădere sănătoasă în greutate. Consumând dovlecei, senzația de foame dispare.

Astăzi vă propunem o rețetă din dovlecei cu parmezan la cuptor. Este gustarea ideală pentru cei care țin o cură de slăbire.

Gustare crocantă și aromată: Batoane de dovlecei la cuptor. O porție are sub 100 de calorii

Ingrediente pentru șase persoane:

  • ​​600 de grame de dovlecei;
  • 70 de grame de pesmet;
  • un ou;
  • 30 de mililitri de lapte;
  • 20 de grame de parmezan ras;
  • o lingură de ulei de măsline extravirgin;
  • sare și piper,
  • condimente după gust.

Mod de preparae:

Primul lucru este să preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Dovleceii se spală, se usucă și apoi se taie în jumătate, pe lungime. Ulterior, tăiați fiecare jumătate de dovlecel în formă de batoane pe lungime, în 2 sau 3 bucăți. Aceste batoane se condimentează ușor cu sare și se scurg bine, timp de o jumătate de oră bună.

Luați două castroane. În unul puneți oul pe care îl bateți cu laptele și în celălalt castron – pesmetul, amestecat cu condimentele preferate.
Scufundați fiecare baton în ou și apoi în amestecul de pesmet și condimente. Aranjați batoanele pe o tava căptușită cu hârtie de copt umezită. Odată ce toate bețele au fost aranjate pe tavă, acestea se stropesc cu puțin ulei și apoi introduse în cuptor timp de aproximativ treizeci de minute, potrivit stiridiaspora.ro.

Când sunt coapte, batoanele se scot din cuptor, se presoară cu parmezan ras și se servesc. Poftă bună!

De ce să consumi dovlecei?

1.Ideal în curele de slăbire – o porţie de 100 de grame de dovlecel conţine doar 15 kilocalorii
2.Bun pentru menţinerea sănătăţii în general – dovlecelul este o sursă bună de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12. De asemenea, în dovlecel găseşti cam toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu
3.Ar putea proteja bărbaţii de problemele cu prostata
4.Reduce riscul de cancer de colon – fiind bogat în fibre, dovlecelul ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos, iar vitamina C, folaţii şi betacarotenul protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi
5.Oferă protecţie cardiovasculară – conţinutul crescut de magneziu şi potasiu ajută la reducerea tensiunii arteriale, care poate favoriza apariţia infarctului şi a accidentului vascular cerebral.