Lifestyle

Cum să faci pască fără aluat. Delicioasă și nu îngrașă!

Cum să faci pască fără aluat. Delicioasă și nu îngrașă!

De sărbători, mâncarea tradițională este unul dintre cele mai frumoase aspecte. Dar nu la fel de frumoase sunt și kilogramele pe care riscăm să le asimilăm în perioada Paștilor. Din fericire, există mai multe ponturi pentru gospodine, prin care bucuria mâncării nu va fi dublată de îngrijorări legate de greutate.

Un astfel de exemplu este pasca fără aluat. Acest preparat nu folosește făină de grâu, reducând în mod semnificativ carbohidrații specifici unui astfel de produs. În plus, rețeta este una săracă în grăsimi și chiar și în zaharuri, pentru că gustul dulce al prăjiturii și aroma vin cu precădere din fructe. Așadar, este varianta ideală pentru persoanele care vor să țină și dietă în perioada sărbătorilor pascale.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru ca această rețetă să fie un succes, pagina de gătit Jamila Cuisine indică următoarele ingrediente:

1 kg brânză de vaci 0.2% grăsime

500 g iaurt 2% grăsime

100 g făină de cocos

100 g îndulcitor fără calorii

40 g zmeură liofilizată

15 g praf de copt

6 ouă

1 linguriță esență de portocală

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță extract de lămâie

Crearea compoziției este un proces foarte simplu. Singurul lucru care trebuie făcut este amestecarea brânzei de vaci cu iaurtul, făina de cocos, îndulcitorul, praful de copt și cele șase ouă. O veste bună pentru gospodinele de pretutindeni e că această rețetă nu presupune separarea albușului de gălbenuș. Principalul aspect pe care trebuie să-l avem în vedere e reducerea numărului de calorii. Acest lucru este posibil folosind zmeură liofilizată în locul stafidelor. Făcând această alegere, reducem aportul caloric de până la 6 ori!

Compoziția astfel rezultată este pusă la cuptor. Recomandarea noastră este să supravegheați compoziția de-a lungul procesului de coacere, pentru a vedea dacă s-a copt într-adevăr. Un pont pentru ca prăjitura să se facă mai repede este acela de a împărți compoziția în mai multe forme individuale pentru brioșe. După ce o scoateți din cuptor, se lasă câteva ore la răcit. Poate fi consumată și călduță, însă.

Ce trebuie să știi pentru menținerea siluetei de Paști

Aici sunt valorile pentru o porție sau bucată de pască fără aluat, „porție” referindu-se la o cantitate de aproximativ 100 de grame, preluate de pe pagina de rețete Jamila Cuisine.

Calorii: 186kcal | Glucide: 20g | Proteine: 15g | Grasimi: 8g | Grasimi saturate: 4g | Grasimi polinesaturate: 1g | Grasimi mononesaturate: 2g | Grasimi nesaturate: 0.01g | Colesterol: 101mg | Sodiu: 332mg | Potasiu: 308mg | Fibre: 4g | Zahar: 5g | Vitamina A: 277IU | Vitamina C: 0.2mg | Calciu: 186mg | Fier: 1mg

Numărul redus de carbohidrați este o mană cerească pentru toate persoanele care vor să-și țină greutatea sub control. Totuși, recomandăm o mare atenția la cantitatea de sodiu. Dacă acesta este în exces, mai multe efecte neplăcute pot avea loc, inclusiv temuta retenție de apă.