Actual Politică

Guvernul de la Chișinău are probleme la capitolul comunicare. Chiar președintele Maia Sandu o spune

maia sandu
Infoactual

Posibile probleme în Paradisul creat de noua conducere pro-occidentală de la Chișinău. Președintele Maia Sandu se distanțează tot mai mult de Guvernul PAS, scrie presa de peste Prut. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Guvernul de la Chișinău are probleme la capitolul comunicare. Chiar președintele Maia Sandu o spune

Maia Sandu, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, are în activitatea sa câteva necunoscute, pe care domnia sa însăși le-a recunoscut și enumerat.

Președintele Moldovei spune că nu cunoaște prea multe detalii despre înțelegerile energetice cu partea transnistreană, dar e nemulțumită de modul în care reprezentanții Guvernului au lucrat pe acest subiect.

Maia Sandu a mai spus că nu a comunicat pe tema dată. Tot Sandu a declarat că nu știe detalii despre intenția lui Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de a atacă în judecată internațională compania Gazprom.

Vor avea loc discuții „cu prima ocazie”

Cu referire la contractul semnat cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES), Maia Sandu a spus că are „câteva întrebări” privind condițiile în care a fost.  Șeful statului vecin a mărturisit presei din Moldova că toate condițiile tranzacției cu pretinsele autorități transnistrene vor fi discutate cu reprezentanții Executivului „cu prima ocazie”.

”Nu am participat la negocieri. Am niște întrebări în raport cu condițiile în care s-a semnat acest contract, … o să discut cu Guvernul cu prima ocazie.”

Chiar Maia Sandu a mărturisit că informarea publicului la acest subiect trebuia să fie promptă, iar anunțul despre semnarea contractului la câteva zile după tranzacția propriu-zisă n-a făcut decât să lase loc de interpretări și suspiciuni.

”Nu am participat la negocieri, am niște întrebări referitor la condițiile la care s-a semnat acest contract. Voi discuta cu Guvernul la prima ocazie și, sigur nu a fost o comunicare promptă, care să explice lucrurile din start, care să nu lase spații de interpretare, spații de acuzații, că toată lumea trebuie să aibă încredere că această tranzacție este cea mai bună care putea fi obținută în aceste condiții.

La preț am și eu întrebări. Comunicarea trebuia să vină nu după câteva zile, trebuia să fie promptă, să se explice lucrurile pe înțelesul oamenilor așa încât să nu apară suspiciuni. Ministrul spune că acest subiect a fost discutat cu partenerii, eu nu am discutat cu partenerii externi acest subiect ”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.