Info Actual > Economic > Guvernul va ANALIZA cererea Primăriei Generale a Capitalei privind plata agentului termic
Economic

Guvernul va ANALIZA cererea Primăriei Generale a Capitalei privind plata agentului termic

Guvernul va ANALIZA cererea Primăriei Generale a Capitalei privind plata agentului termic

Guvernul va analiza săptămâna aceasta cererea Primăriei Generale a Capitalei de acordare a sutelor de milioane lei pentru plata agentului termic.

Recent, Ministerul Dezvoltării a alocat peste 300 de milioane de lei mai multor municipii de județ pentru asigurarea continuității serviciilor de termoficare. În context, Capitala nu a primit bani, pentru că solicitarea din partea administrației a venit prea târziu, potrivit RRA.

Guvernul va ANALIZA cererea Primăriei Generale a Capitalei privind plata agentului termic

Ministerul Dezvoltării și Administrației și Ministerul de Finanțe au pe agendele de lucruri din această săptămână și solicitarea Primăriei Generale a Capitalei de alocare a unei sume de 968 de milioane de lei din bugetul de stat pentru plata agentului termic. La mijlocul săptămânii trecute executivul a alocat peste 310 milioane de lei din fondul de rezervă unor municipii care sunt în majoritatea lor și reședințe de județe pentru a continua să furnizeze agentul termic populației.

Bani sunt destinați pentru a fi plătite facturile

Cei mai mulți bani a primit Municipiul Timișoara, peste 53,8 milioane de lei, urmat de reședințele de județe: Iași – aproximativ 46 milioane și Drobeta-Turnu Severin – peste 44 de milioane de lei.

Ministrul dezvoltării și administrației, Cseke Attila, a precizat, într-un comunicat de presă, că acești bani sunt destinați pentru a fi plătite facturile datorate către furnizor de autoritățile locale. Bucureștiul nu a primit niciun ban.

Ministerul Dezvoltării și Administrației a explicat că solicitarea Capitalei, de 968 de milioane de lei, a venit prea târziu și nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări. Ministerul a mai precizat că cererea Capitalei va face obiectul unei noi analize împreună cu Ministerul de Finanțe.