Actual

Guvernul vrea mai mulți bani la bugetul de stat. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele

Recalcularea pensiilor Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto Antena 3 CNN

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț cu privire la modificările fiscale. Deoarece Guvernul vrea să obțină venituri mai mari pentru majorarea pensiilor.

Premierul a declarat înainte de ședința de Guvern de astăzi că nu vor fi majorări de taxe sau impozite. Un alt punct de discuție este reprezentat de eforturile persistente de combatere a evaziunii fiscale. Oficialul a explicat că instituțiile încep să acționeze împotriva persoanelor care fraudează banii românilor. Prin evaziune fiscale, se pierd miliarde de lei pe an. Prin eliminarea acestei probleme, vor fi destule fonduri pentru pensii, sănătate sau educație.

„Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană. ” a spus Marcel Ciolacu, conform Antena 3 .