Actual

Hackerii au găsit noi metode să fure datele utilizatorilor de telefoane mobile

hackerii, sursa foto techcafe
sursa foto: arhiva companiei

Hackerii folosesc o funcție a aplicației WhatsApp pentru a obține acces neautorizat la datele utilizatorilor de telefoane mobile. Funcția de partajare a ecranului a fost introdusă în WhatsApp în august anul trecut. Aceasta oferă infractorilor cibernetici o modalitate de a intra pe dispozitivul utilizatorului, potrivit elespanol.

Prin partajarea ecranului, hackerii pot vedea notificările care apar pe telefon în timp real. Aceștia exploatează vulnerabilitatea WhatsApp și lipsa de cunoștințe a utilizatorilor.

Metoda preferată de hackeri este inițierea unui apel video pe WhatsApp. Aceștia pretind că există o problemă cu camera video sau că este necesară o actualizare. Ei încurajează victima să activeze funcția de partajare a ecranului pentru a rezolva presupusa problemă. Odată ce ecranul este partajat, hackerii pot vedea tot ce apare pe dispozitivul victimei. În plus, pot trimite un cod de securitate prin SMS către telefonul mobil al utilizatorului, ceea ce le permite să transfere controlul contului WhatsApp pe un alt dispozitiv.

Odată ce apelul video se încheie, utilizatorul poate pierde accesul la contul său de WhatsApp, conform ziarulromanesc.