Actual International

Halucinanta explicația președintelui Germaniei care vrea ca oamenii să presteze un an obligatoriu de muncă în folosul comunității

Halucinanta explicația președintelui Germaniei care vrea ca oamenii să presteze un an obligatoriu de muncă în folosul comunității
EVZ

Din punct de vedere juridic a presta muncă în  folosul comunității este o pedeapsă, dar președintele Germaniei o vede cu totul altfel, la polul opus, în sens benefic pentru societate.

Halucinantă explicația președintelui Germaniei care vrea ca oamenii să presteze un an obligatoriu de muncă în folosul comunității

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier s-a declarat duminică, 6 noiembrie 2022, în favoarea ideii unui an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii.

„Avem nevoie de noi modele în care să putem aduce tineri şi bătrâni în dialog şi să exersăm convingerea că trebuie să fim prezenţi şi pentru ceilalţi”, a declarat Steinmeier pentru postul de stat ARD, citat de Agerpres.

Și culmea ironiei, nu este pentru prima dată când reiterează o astfel de idee în spațiul public. În vară, preşedintele Steinmeier a iniţiat o dezbatere despre un an obligatoriu de serviciu în folosul comunităţii, propunere care a stârnit multe critici, mai ales în rândul tinerilor.

Dar „aceasta nu este o idee care se va lansa de la sine”, după cum a recunoscut și preşedintele german. Ideea de bază există dar amănuntele sunt încă derutante. De exemplu, în opinia președintelui Steinmeier, nu este obligatoriu nici ca perioada de serviciu să fie de un an. Singurul lucru care este important e ca „toţi să facă o dată în viaţa lor ceva pentru alţi oameni care le sunt străini”.

Explicația este halucinantă pentru faptul că serviciul este absolut necesar pentru asigurarea traiului zilnic al fiecărui om, în special al celor aflați la început de drum. Prin urmare, revolta tinerilor este într-un fel justificată.

Nimeni nu scapă de prevedere, nici măcar persoanele vârstnice sau mai ales ele. Acest lucru se aplică şi persoanelor în vârstă, a spus preşedintele german.

„Dacă există idei mai bune decât cele ale perioadei obligatorii, sunt bucuros să le discut. Singurul lucru pe care nu îl vreau este ca această dezbatere să se încheie din nou fără să se întâmple nimic”.

După cum se vede, la finalul prezentării ideii sale, preşedintele Steinmeier a menționat, totuși, că este deschis la sugestii alternative.