Actual International

Haos la Twitter. Concedieri, conturi false și perspectiva unui faliment, declarat chiar de Elon Musk

Haos la Twitter. Concedieri, conturi false și perspectiva unui faliment, declarat chiar de Elon Musk

După ce a concediat mai mulți directori de la Twitter și alții și-au dat demisia, Elon Musk declară că platforma socială ia în considerare posibilitatea încadrării în faliment.

Mai multe procese urmează să fie intentate împotriva lui Elon Musk, din cauza acestor concedieri subite.

Atât înainte cât și după achiziționarea platformei, Elon Musk și-a vândut un număr mare de acțiuni din compania sa de autovehicule electrice, Tesla.

Conturile false de pe Twitter au explodat pe platformă după ce noul proprietar Elon Musk a renunțat la politicile de verificare ale site-ului. Trolii se dau drept personalități celebre sau companii, inclusiv Tesla, producătorul de automobile al miliardarului.

Avalanșa de conturi false, printre care se numără profiluri false pentru fostul președinte al Statelor Unite George W. Bush și starul NBA LeBron James, apare în urma deciziei lui Musk de a oferi semnul albastru de „verified” tuturor utilizatorilor care plătesc un abonament lunar de 7,99 dolari, în loc să ofere opțiunea doar conturilor verificate care prezintă interes public.

La scurt timp după ce Twitter a lansat miercuri acest serviciu, un cont „verificat”, care pretindea că este Bush, a scris pe Twitter „Mi-e dor să omor irakieni”, însoțit de un emoji cu o față tristă.

Un cont care se dădea drept fostul prim-ministru britanic Tony Blair a redistribuit postarea, adăugând: „Și mie, ca să fiu sincer.”

De asemenea, trolii s-au dat drept personalități sportive importante, inclusiv atacantul LeBron James de la Los Angeles Lakers, profilul său fals anunțând că a cerut transferul la o altă echipă.

Au apărut și profiluri false ale fostului președinte american Donald Trump și ale gigantului japonez de jocuri pe calculator Nintendo, care a postat o imagine cu personajul său emblematic Mario care își îndreaptă degetul mijlociu spre cameră.

În timp ce conturile Bush, Blair, Trump, Nintendo și James au fost ulterior suspendate, alte conturi create de impostori au rămas în funcțiune vineri, inclusiv un profil fals Tesla, care a postat pe Twitter știrea „de ultimă oră” potrivit căreia o „a doua Tesla a lovit World Trade Center”.

Haosul de la Twitter îi crează probleme lui Musk

Haosul de pe Twitter va spori probabil îngrijorarea agenților de publicitate cu privire la viitorul influentei platforme de socializare sub conducerea lui Musk.

Mari agenții de publicitate, printre care General Motors, Audi și General Mills, au suspendat reclamele pe platformă în așteptarea unor clarificări privind modificările aduse politicilor de moderare ale site-ului.

Joia trecută, Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite a declarat că urmărește Twitter cu „îngrijorare profundă” după ce mai mulți directori de top din domeniul confidențialității și conformității au demisionat, ridicând întrebări cu privire la capacitatea companiei de a respecta ordinele de reglementare.

În cadrul vechiului sistem de verificare al Twitter, utilizatorii celebri și conturile considerate de interes public puteau solicita o bifă pentru a-și verifica identitatea în mod gratuit.

Musk a criticat regulile, introduse inițial pentru a împiedica conturile să se dea drept personalități publice, ca fiind un „sistem de domni și țărani” și a prezentat schimbările radicale pe care le-a introdus ca fiind o modalitate de democratizare a platformei.