Actual International

De ce președintele Biden crede că legăturile lui Elon Musk cu alte țări „merită analizate”. Există ceva în spatele Twitter-ului

De ce președintele Biden crede că legăturile lui Elon Musk cu alte țări „merită analizate”. Există ceva în spatele Twitter-ului
CNN/captura video

Nici nu s-a finalizat bine procesul electoral și președintele Biden se oprește preț de o clipă, privind, metaforic vorbind, spre Elon Musk, co-fondator Tesla, CEO Twitter. Are vreo influență votul lui Musk, faptele sau declarațiile actualului CEO Twitter ridică semne de întrebare?

De ce președintele Biden crede că legăturile lui Elon Musk cu alte țări „merită analizate”. Există ceva în spatele Twitter-ului

Biden a fost întrebat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, de către un jurnalist american curios, dacă el crede că Musk reprezintă o amenințare la adresa securității naționale și dacă achiziția Twitter de către acesta, cu ajutorul unui conglomerat din Arabia Saudită, ar trebui investigată de guvernul american.

Cred, tehnic vorbind, cooperarea și/sau relațiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte țări există. Dar merită să fie analizate„, a spus Biden. „Dacă face ceva nepotrivit, nu sugerez acest lucru. Sugerez că merită să fie analizate”.

Ce este în spatele achiziției Twitter

Prințul Alwaleed a stat ascuns în Ritz Carlton din Riad timp de 83 de zile, ceea ce a fost considerat ca fiind închisoare de către regat, scrie The Guardian.

Prințul saudit Alwaleed bin Talal, unul dintre cei mai bogați investitori din Orientul Mijlociu, și firma sa de investiții a devenit al doilea mare investitor în Twitter, după preluarea platformei de socializare de către Musk.

Posibil spionaj străin infiltrat în America?

Săptămâna trecută, doi senatori americani, democratul Ron Wyden, care prezidează comisia de finanțe, și Chris Murphy din Connecticut, au cerut, oficial, o „verificare amănunțită” a acordului cu Twitter.

Într-o declarație, Wyden a spus:

„Având în vedere istoricul regimului saudit de încarcerare a criticilor, de plantare a unui spion la Twitter și de asasinare brutală a unui jurnalist de la Washington Post, regimul saudit trebuie să fie blocat de la accesul la informațiile contului Twitter, la mesajele directe și la alte date care ar putea fi folosite pentru a identifica adversarii politici sau pentru a suprima criticile la adresa familiei regale. Susțin de mult timp că Statele Unite au un interes de securitate națională în protejarea datelor americanilor de guverne străine criminale, iar acest regim saudit se încadrează absolut în această descriere.”

Luna trecută, Casa Albă a negat că informațiile potrivit cărora SUA discută lansarea unei analize a securității naționale a unora dintre întreprinderile lui Musk, inclusiv Twitter.

Săptămâna trecută, The Washington Post a relatat că Musk a încheiat acorduri confidențiale cu investitorii, care îi îndreptățesc să primească drepturi de informare confidențială în cadrul companiei dacă investesc 250 de milioane de dolari sau mai mult în oferta sa de cumpărare.

Se pare că acest prag ar califica investitorii, inclusiv un holding al unui prinț saudit, o filială a fondului suveran de investiții din Qatar și bursa de criptomonede Binance, care a fost fondată în China, pentru drepturi de informare în cadrul companiei.