Actual International

Elon Musk se ține de promisiune și elimină vechii angajați ai Twitter, după ce a preluat platforma. Apoi vine în România

chron.com
RV/retetesivedete

A început curățenia de toamnă la Elon Musk. A promis într-un mesaj anterior și se ține de cuvânt. Vechii angajați ai Twitter se văd plecând unul după altul, de la locul de muncă care până mai ieri era stabil pentru ei. O imagine postată pe Twitter desigur, chiar de Musk, vorbește de la sine.

Astăzi, o știre, difuzată în exclusivitate de Mediaflux, anunțî venirea miliardarului Elon Musk în România, la Castelul Bran.

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, alături de Angelina Jolie și de alți mega-miliardari, ar petrece Halloween-ul la Castelul Bran. Prieten de 20 de ani cu Musk, magnatul american Peter Thiel, fondatorul PayPal, a ajuns deja la București împreună cu partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen.

Pe listă se mai află Sergey Brin, fondatorul Google, Steve Jurvetson, fondator Hotmail și în prezent în board-ul Space X, Luke Nosek, co-fondator PayPal, fondator al Gigafund – un fond de investiții axat pe explorarea spațiului și primul investitor în Space X-ul lui Musk. De asemenea, la eveniment va participa și magnatul Larry Page, al 17 lea cel mai bogat om din lume în 2022 și co-fondator Google, dar și vedete de talie mondială, actori și artiști, scrie sursa citată.

Elon Musk se ține de promisiune și elimină vechii angajați ai Twitter, după ce a preluat platforma. FOTO

Potrivit CNBC, la doar câteva ore după ce a finalizat în mod oficial acordul de preluare a gigantului social media Twitter, Elon Musk a început deja să elimine angajați. Imaginile postate pe platformă în această vineri, 8 octombrie, au arătat muncitori care ieșeau din sediul central din San Francisco cu cutii de carton pline cu obiecte personale.

Musk anunțase anterior că va reduce un număr mare de angajați ai companiei odată ce preluarea sa de 44 de miliarde de dolari va fi finalizată. Una dintre primele sale acțiuni a fost concedierea mai multor directori de top ai Twitter, inclusiv a directorului general, a directorului financiar și a avocatului șef.

O întreagă echipă de ingineri de date a fost concediată de noul „Chief Twit”, iar doi dintre ei au fost văzuți părăsind clădirea în imaginile încărcate pe Twitter.

Unul dintre ei chiar a dezvăluit în mod ironic că deține o Tesla și s-a plâns că acum habar nu are cum va reuși să țină pasul cu plățile, după cum relatează dailymail.co.uk.

Un tweet al noului proprietar a transmis vineri, 28 octombrie 2022, că nu vor avea loc repuneri majore, până când nu se va întruni consiliul său care are rolul precis de moderare a conținutului platformei.

Cu toate acestea, presa americană crede că Musk va autoriza reinstalarea mai multor persoane celebre, care fuseseră anterior interzise pe viață pe celebra rețea de social media. Printre acestea se numără fostul președinte, Donald Trump, și, mai recent, Kanye West.