Info Actual

Info Actual > Politică > Harababură totală! Decizia CCR anulează sau nu amenzile
Politică

Harababură totală! Decizia CCR anulează sau nu amenzile

Harababură totală! Decizia CCR anulează sau nu amenzile? Decizia Curţii Constituţionale referitoare la amenzile aplicate de autorităţi în perioada stării de urgenţă nu înseamnă anularea totală a sancţiunilor – atrage atenţia premierul Ludovic Orban, care vede în hotărârea Curţii un îndemn la nerespectarea legii şi la anarhie.

 

Harababură totală! Puterea critică, opoziția laudă decizia CCR

423Premierul Ludovic Orban a criticat dur decizia CCR, pe care o consideră anticonstituţională, dată în dispreţul milioanelor de români, care au respectat regulile, s-au comportat responsabili şi au contribuit la menţinerea în limită rezonabilă a răspândirii coronavirusului. Prim-ministrul spune că agenţiile au fost concepute tocmai pentru a determina populaţia să respecte măsurile luate de autorităţi.

 

Ludovic Orban: ”Faptul că s-a luat această decizie a Curţii Constituţionale, sigur, trebuie să aşteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă.”

Partidele din opoziţie au salutat însă decizia CCR şi social-democraţii, alături de parlamentarii ALDE şi de cei din PRO România, declară că se impune un proiect de lege pentru anularea amenzilor date în ultimele săptămâni, cu excepţia celor aplicate pentru nerespectarea perioadei de carantină.

Marcel Ciolacu, liderul PSD: ”Nu trebuie să vii prin ordin militar. Am fost sancţionat de către CCR. Eu ştiu că şi preşedintele are reprezentanţi la CCR. Şi PNL-ul. În unanimitate s-a votat acest lucru. A exista acest abuz de putere.”

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, ieri, că amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă sunt lipsite de claritate, precizie şi lăsate la aperecierea poliţiştilor.