Actual

Hellvig îl promovează pe Burduja. Secretarul John Kerry îl consideră „o stea în ascensiune”

hellvig-elogiaza-burduja

Fostul director SRI Eduard Hellvig îl promovează la scenă deschisă pe Sebastian Burduja, descriindu-l ca „un tânăr și energic ministru român”. Și secretarul de stat John Kerry la elogiat, numindu-l „o stea în ascensiune”.

Fostul director SRI îl elogiază pe actualul ministru al Energiei pe rețelele sociale. „Noua generație din politică are îndrăzneala și viziunea de a alege soluțiile potrivite și parteneriatele solide. Un tânăr și energic ministru român vorbește despre ocazia perfectă pe care România nu are voie să o rateze”, a scris Hellvig în mesajul prin care îl promovează pe Burduja pe Twitter.

Elogiul survine la scurt timp după întâlnirea avută de ministrul Energiei cu secretarul de stat SUA John Kerry în cadrul Summit-ului şi Forumului de Afaceri al I3M. Cu această ocazie, Sebastian Burduja a declarat că: „Pentru noi, românii, primul SMR din țară, primul SMR din Europa, posibil dincolo, este cu siguranță un vis. Și ai nevoie de multe lucruri pentru a atinge un vis. Dar merită pe deplin. Este despre securitate, este despre planeta noastră, este despre prosperitate, mii de job-uri. Este despre viitorul pe care copiii noștri și copiii lor îl vor moșteni de la noi. Este, în esență, o trilemă imposibilă pentru a avea energie sigură, pentru a avea energie ieftină, pentru a avea energie verde. Și pentru asta avem nevoie de minți creative și tinere pentru a ne ajuta să o rezolvăm.”

Burduja mizează pe potențialul Nuclearelectrica

În discursul său susținut în cadrul Summit-ului şi Forumului de Afaceri al I3M, Burduja a evidențiat poziția strategia a României în regiune: „Este o țară aflată la răscruce de drumuri, iar asta nu ne-a ajutat întotdeauna de-a lungul istoriei. Este într-o poziție strategică în regiunea Inițiativei celor 3 Mări. Este o trambulină pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei și vom avea nevoie de multă energie pentru asta și de multă industrie. Este o țară care are o istorie lungă în sectorul nuclear, de care suntem foarte mândri.”

Ministrul Energiei a evidențiat în speech-l său importanța companiei Nuclearelectrica, în realizarea proiectului SRM: „Este o companie care operează cele mai de succes reactoare din lume. Există un clasament de 440 de reactoare nucleare din lume, iar unitățile 2 și 1 de la Cernavodă ocupă locurile 1 și respectiv 3 în lume, în ceea ce privește siguranța și eficiența. Asta e performanța pe care a obținut-o această companie. Și sunt suficient de îndrăzneți pentru a prelua acest nou proiect.”

John Kerry: „Burduja este o stea în ascensiune”

Sebastian Burduja a discutat cu secretarul de stat John Kerry despre accelerarea programului nuclear civil românesc. Cei doi oficiali au abordat în cadrul dialogului și oportunitățile de investiții în sectorul energetic, precum și viitoarele capacități de producție eoliană din Marea Neagră.

„Am discutat despre accelerarea programului nuclear civil românesc, oportunități de investiții în sectorul energetic și industrial românesc și viitoarele capacitați de producție eoliană din Marea Neagră”, a postat ministrul Energiei pe contul său de Facebook.

La rândul său și John Kerry a avut cuvinte de laudă la adresa interlocutorului său: „Ministrul Sebastian Burduja este o stea în ascensiune care conduce tranziția energetică a României”, a declarat secretarul de stat citat de romaniatv.