Lifestyle

Hotel micuț, construit pe plajă la Mamaia. Ce legătură are nașul lui Hagi cu noua construcție

Hotel micuț, construit pe plajă la Mamaia. Ce legătură are nașul lui Hagi cu noua construcție

Tănase Naciadis, naşul lui Gheorghe Hagi e la un pas să-și vadă visul cu ochii.

Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism, valabil 24 de luni, pentru construcția unui mini-hotel pe plaja din Mamaia. Iată cum va arăta minihotelul.

Potrivit CU 2961 din data de 21 noiembrie 2022, în stațiunea Mamaia, zona Chioșc Răcoritoare Azur, parcela 227337, localitatea Constanța va fi desființat un spațiu comercial, parter și construire imobil P+1-2E, iar în locul acestuia se va înălța, semeț, un mini hotel. Spațiul comercial este în proprietatea Elenei Stercu.

La finalul verii, APM Constanța a anunțat pe cei interesați să depună solicitări privind emiterea acordului de mediu pentru proiectul  „Desființare spațiu comercial parter și construire imobil P+1-2E cu funcțiunea de spații comerciale / alimentație publică la parter și cazare la etaje, cu încadrarea în prevederile art. 8, al. 4 din Legea 50/1991, actualizată, titular fiind Elena Stercu”. Presa locală a fost foarte atentă la acest caz, fiindcă greu se dau autorizații de construcție pe plajă.

Cum va arăta mini-hotelul

Potrivit documentului depus la Mediu, terenul în suprafață de 224 mp este deținut de Stercu Elena, identificat cu nr. cadastral 227337. I mobilul ce urmează să fie ridicat va avea o suprafață construită la sol de 221,2 mp, o suprafață desfășurată de 689,76 mp și un regim de înălțime de P+1-2E. La parter vor exista spații comerciale și alimentație publică, la primul etaj vor fi șapte camere și spații comune, iar la cel de-al doilea etaj se vor afla opt camere și spații comune, a publicat Ziua de Constanța.

S-a știut de acest hotel din 2019

Încă din 2019 s-a anunțat că nașul lui Hagi, Tănase Naciadis, va ridica un bloc P+1-2 etaje în Mamaia, zona chioşc răcoritoare Azur. De aceea, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 109 din data de 14 ianuarie, care presupune următoarele: „Construire imobil P+1-2e, unitate de cazare şi comerţ, împrejmuire teren şi organizare de şantier“.

În 2017 însă, același Tănase Naciadis, prin societatea Elcos Company SRL, al cărei asociat unic este, a primit de la Primăria din Constanța autorizaţia de construire nr. 816 pentru amenajarea unei plaje turistice din Mamaia.

Nașul lui Hagi a depus memoriul de prezentare al proiectului în anul 2014

Dar Tănase Naciadis a început să muncească pentru acest vis din 2014, când a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare al acestui proiect, care prevedea ridicarea unui imobil P+1-2 etaje, cu funcţiunea hotel şi spaţiu comercial. Nașul lui Hagi a dobândit terenul în baza contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 2834/22.07.2002.

Jurnaliștii constănțeni lasă să se înțeleagă că proiectul pentru un micuț hotel pe plajă a aparținut inițial nașului lui Gigă Hagi, dar nu arată cum terenul respectiv a ajuns în posesia Elenei Sercu, care acum a obținut autorizația de demolare a chioșcului Azur și ridicare a construcției, și nici dacă între ea și Naciadis există vreo relație de rudenie sau de afaceri.