Info Actual

Info Actual > Politică > House Oversight Dems solicită investigația FBI cu privire la rolul lui Parler ca „potențial facilitator” al violenței în revolta de la Capitoliu
Politică

House Oversight Dems solicită investigația FBI cu privire la rolul lui Parler ca „potențial facilitator” al violenței în revolta de la Capitoliu

House Oversight Dems solicită investigația FBI cu privire la rolul lui Parler ca „potențial facilitator” al violenței în revolta de la Capitoliu

Carolyn Maloney, democratul de vârf din Comitetul de Supraveghere a Camerei, solicită FBI-ului să efectueze o „examinare solidă” a rolului pe care Parler l-a jucat pe rețelele sociale în revolta din Capitolul 6 ianuarie, în special dacă platforma a fost un „potențial facilitator” planificarea sau incitarea violenței.

Maloney, într-o scrisoare adresată joi FBI-ului, a solicitat ca FBI să ancheteze dacă Parler a facilitat planificarea și a pus la îndoială dacă este „un potențial canal pentru guvernele străine care ar putea finanța tulburări civile în Statele Unite”.

Mesaje de amenințare pe Parler

Maloney a arătat o serie de persoane care au fost arestate și acuzate de amenințarea cu violența împotriva oficialilor aleși sau pentru rolul lor în participarea directă la revolta din Capitoliu și a declarat că Departamentul de Justiție a susținut că unii conspiratori au postat un mesaj de amenințare pe Parler.

„Este clar că Parler adăpostește probe suplimentare critice pentru investigațiile atacului asupra Capitolului”, a scris Maloney.

Cine finanțează platforma Parler

În scrisoarea sa, Maloney a continuat să sublinieze întrebările ridicate cu privire la „finanțarea lui Parler și legăturile sale cu Rusia”.

Maloney a avertizat, în mod repetat, că Rusia, ca și alți adversari, au folosit rețelele sociale și alte măsuri „pentru a semăna discordia în Statele Unite și a interfera cu democrația noastră”.

„Compania a fost fondată de John Matze la scurt timp după ce a călătorit în Rusia împreună cu soția sa, care este rusoaică și a cărei familie ar avea legături cu guvernul rus”, a scris Maloney, adăugând că „îngrijorările legate de conexiunile companiei cu Rusia au crescut”.

Compania „a reapărut pe un serviciu de găzduire rus, DDos-Guard, după ce serviciile web Amazon i-au refuzat serviciile”, a mai spus Maloney.

Maloney a declarat că DDos-Guard „are legături cu guvernul rus și găzduiește site-urile web ale altor grupuri extremiste de extremă dreaptă, precum și ale grupului terorist Hamas”.

 

„Având în vedere aceste preocupări, cerem ca FBI să efectueze o revizuire solidă a rolului jucat de Parler în atacurile din 6 ianuarie, inclusiv (1) ca potențial facilitator al planificării și incitării legate de atacuri, (2) ca depozit de dovezi cheie postate de utilizatori pe site-ul său și (3) ca potențial canal pentru guvernele străine care ar putea finanța tulburări civile în Statele Unite “, a scris Maloney.

Platforma Parler scoasă de pe Google Play

Ea a adăugat că comitetul său va efectua propria sa investigație asupra problemelor și a solicitat o întâlnire cu oficialii FBI cu privire la starea și sfera revizuirii sale „în concordanță cu protejarea integrității eforturilor de aplicare a legii pe acest front”.

Parler a fost eliminat de pe Google Play și Apple App Store după revolta din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA. La scurt timp, Amazon Web Services a deconectat, de asemenea, Parler de serverele sale.

Compania îl acționează acum pe Amazon în fața unei instanțe federale

Amazon a declarat că i-a spus lui Parler în repetate rânduri că conținutul de pe site încalcă acordul celor două companii. Suspendarea a fost o „ultimă soluție” pentru a bloca accesul la conținut violent, a declarat Amazon Web Services într-un răspuns la procesul Parler, „inclusiv planuri de violență pentru a perturba iminenta tranziție prezidențială”, potrivit foxnews.com