Actual Social

Hunedorean prins cu o pușcă cu lunetă asupra sa. A trecut ca-n brânză cu arma prin vămile europene

Hunedorean prins cu o pușcă cu lunetă asupra sa. A trecut ca-n brânză cu arma prin vămile europene
MAI

Un bărbat a fost arestat de poliștii din Hunedoara în timp ce se îndrepta spre locuinței fostei sale soții, pe care o amenințase cu moartea.

În momentul arestării sale, bărbatul avea asupra sa o pușcă cu lunetă și alte trei arme neletale.

Împotriva sa a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată, amenințare şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În data de 5 iunie, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hunedoara, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Acesta și-ar fi procurat armele dintr-un stat european şi le-a transportat fără drept prin spațiul Schengen până la sosirea pe teritoriul României, la data de 4 iunie 2022, unde nu le-a declarat organelor vamale. Armele erau ascunse în bagajele aflate în autoturismul pe care îl conducea.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara:

„În urma activităților investigative și de cercetare penală efectuate de polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, la data de 4 iunie 2022, în jurul orei 17.00, pe autostrada A1, între localităţile Ilia şi Deva, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cu privire la care existau informaţii că ar deţine asupra sa o armă de vânătoare şi ar intenţiona să îşi ucidă fosta soție și pe membri familiei acesteia, aflați într-o comună de lângă municipiul Hunedoara”.

Bărbatul deținea asupra sa o armă letală cu țevi lise și trei arme neletale (un pistol, un revolver cu aer comprimat și un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de cătuşe metalice) din categoria celor supuse autorizării, precum și muniție aferentă.