Actual Diverse

Iată că a venit și rândul centralelor de apartament să intre în programul Rabla alături de becuri și alte electrocasnice

Iată că a venit și rândul centralelor de apartament să intre în programul Rabla alături de becuri și alte electrocasnice
Infoactual

Centralele de apartament ar putea fi schimbate cu unele mai performante prin programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Prin urmare, cei care vor să schimbe anumite electrocasnice, becuri, acum iată că pot shimba chiar și centrala veche de apartament cu una nouă, mai performată.

Iată că a venit și rândul centralelor de apartament să intre în programul Rabla alături de becuri și alte electrocasnice

Centralele de apartament ar putea fi schimbate cu unele mai performante prin același program ”Rabla pentru electrocasnice”. Pe lângă frigidere sau mașini de spălat mai vechi, putem scăpa acum și de centrala asupra căreia anii și-au spus cuvântul, într-un fel sau altul.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Energiei, Virgil Popescu, care transmis că a discutat deja cu ministrul Mediului despre introducerea centralelor în acest program.

Potrivit opiniei ministrului Energiei, românii care vor să își schimbe centrala ar urma să primească din partea statului, un voucher pentru a cumpăra una nouă, așa cum prevede, de exemplu, programul actual.

Din analiza ministrului reiese că vor câștiga două părți dintr-o dată, consumatorul pe de-o parte și statul, pe de altă parte.

„Eu le-am recomandat românilor, cei care îşi permit, să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante. Împreună cu ministrul Mediului, în Coaliţie, am stabilit și e vorba de programul „Rabla pentru electrocasnice”, să intre și centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi.  Pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a spus ministrul Popescu, la Prima TV.

Amintim că în programul ”Rabla pentru electrocasnice” sunt incluse acum: frigidere, mașini de spălat, laptopuri sau aspiratoare.

Important. Administraţia Fondului pentru Mediu organizează, începând de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00, o nouă sesiune pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Bugetul total alocat pentru cea de-a doua ediţie a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei. Românii vor avea la dispoziţie 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică, potrivit media.