Actual International

Imagini spectaculoase de la cel mai mare exercițiu militar SUA-Israel din istorie. Eveniment unic

Imagini spectaculoase de la cel mai mare exercițiu militar SUA-Israel din istorie. Eveniment unic
Twitter/CENTCOM

Fascinant, dar și terifiant. Numai când privim imaginile ne gândim că ar fi bine un astfel de exercițiu militar să rămână un exercițiu de forță și doar atât. Să nu fie niciodată nevoie de practică, să rămânem doar la stadiul de teorie.

Eveniment unic. Imagini de la cel mai mare exercițiu militar SUA-Israel din istorie

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a transmis vineri, 27 ianuarie 2023, videoclipul final al Juniper Oak 23.2, cel mai mare exercițiu combinat SUA-Israel.

Imaginile video au fost publicate după încheierea celui mai mare exercițiu militar în parteneriat SUA-Israel din istorie, Juniper Oak 23.2.

„Astăzi, Comandamentul Central al SUA și Forțele de Apărare ale Israelului au încheiat Juniper Oak 23.2, cel mai mare exercițiu în parteneriat SUA-Israel din istorie”, a declarat reprezentantul CENTCOM.

”Juniper Oak 23.2 a integrat mijloace de luptă din a 5-a generație ale SUA și Israelului, Grupul de atac al portavionului USS George H.W. Bush, elemente de comandă și control, aeronave de salvare și realimentare în timpul unui exercițiu de forță mare cu rază lungă de acțiune, care a inclus un exercițiu de foc real cu peste 140 de aeronave, inclusiv B52, F35, F15, F16, FA-18, AC-130, AH64, 12 mijloace navale, sisteme de artilerie cu rachete de mare mobilitate, sisteme de rachete cu lansare multiplă, un amestec de avioane de luptă cu reacție și bombardiere cu rază lungă de acțiune”.

”Juniper Oak 23.2 a îmbunătățit interoperabilitatea și capacitatea forțelor CENTCOM de a muta rapid puterea de luptă în regiune”, se arată în comunicatul oficial al CENTCOM, citat de meida externă.

Comandantul CENTCOM, generalul Michael Erik Kurilla, a declarat despre cel mai mare exercițiu în parteneriat SUA-Israel din istorie: ”Astăzi, parteneriatul dintre CENTCOM și IDF este mai puternic și continuă să crească. Parteneriatul nostru este un pilon cheie al angajamentului nostru de a extinde cooperarea regională în domeniul securității”.

El a adăugat: ”Noi, la CENTCOM, vom lua lecțiile învățate din Exercițiul Juniper Oak și le vom împărtăși și încorpora cu toți partenerii noștri din întreaga regiune CENTCOM”.

După cum a precizat CENTCOM, la exercițiu au participat aproximativ 6.400 de soldați americani alături de peste 1.500 de soldați israelieni. Exercițiile militare, cu soldați din ambele state, au avut loc în aer, pe uscat și pe apă.

”CENTCOM își menține angajamentul de a consolida parteneriatele și de a spori interoperabilitatea în sprijinul unei regiuni mai stabile și mai sigure”, a concluzionat generalul american.