Actual

În aşteptarea unui răspuns de la premierul Nicolae Ciucă, omul de afaceri Mohammad Murad primeşte o explicaţie de la Elena Udrea

În aşteptarea unui răspuns de la premierul Nicolae Ciucă, omul de afaceri Mohammad Murad primeşte o explicaţie de la Elena Udrea

La începutul săptămânii, omul de afaceri Mohammad Murad i-a transmis premierului Nicolae Ciucă un mesaj despre situația turismului de pe litoral. N-a primit un răspuns, dar dspre situaţia turismului românesc a vorbit chiar Elena Udrea. Mai mult, aceasta l-a felicitat pe actualul ministru al Turismului, Constantin Cadariu pentru curajul de a folosi brandul lansat de ea, celebra frunză.

În aşteptarea unui răspuns de la premierul Nicolae Ciucă, omul de afaceri Mohammad Murad primeşte o explicaţie de la Elena Udrea

„Domnule prim-ministru, vă rugăm din suflet, greșeala din Mamaia să nu se repete în sud. Vrem să interveniți să dați ordonanță să nu se mai facă construcții ca în Mamaia. O să stricați și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus. Fac apel. Faceți ceva”, a afirmat omul de afaceri.

El a menționat că își dorește ca Olimp să rămână stațiune și să nu se transforme într-un cartier precum Mamaia.

În aceeași postare, el susține că trebuie oprite toate proiectele din stațiunea Olimp. El a vorbit în numele tuturor investitorilor când a spus că dorește ca Olimp să rămână stațiune turistică, nu cartier de oraș.

„Vă rog, învățați din greșelile altora. Interveniți. Domnul ministru al Turismului, faceți ceva, nu stați ascuns, ieșiți și spuneți gata cu construcțiile haotice, fără parcări, fără urbanism, fără sistematizare. Nu e normal”, a mai transmis omul de afaceri într-o postare pe Facebook. Mohammad Murad a fost președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc. El deține mai multe investiții pe litoral.

În locul premierului, a răspuns fostul ministru al Turismului, Elena Udrea

Premierul Nicolae Ciucă nu i-a răspuns investitorului, dar un răspuns a venit de la fostul ministru al Turismului Elena Udrea, printr-o postare pe Facebook, precizând că „povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche şi, din păcate, de neoprit”.

„Adică, în timpul mandatului meu de ministru am făcut doua lucuri:

– am dat o ordonanța de urgenta prin care am demolat inclusiv hoteluri construite ilegal, pe plaja, cu tot circul de rigoare in 2010, 2011;

– am pornit realizarea unei strategii de dezvoltare a litoralului, cu scopul de a stabilii limitele in care se poate construi pe litoral, condițiile pentru a demola construcțiile ridicate deja. Legat si de specificul fiecărei stațiuni, in funcție de care sa fie aprobate puz-urile. Adica, stațiuni de tineret, stațiuni preponderent de familii, stațiuni cu specific balnear etc;”, mai scrie Udrea, adăugând că „această strategie de dezvoltare a litoralului românesc, era aproape finalizată atunci când am plecat eu de la Guvern, în februarie 2012!!!

La rândul său, fostul ministru Elena Udrea îl felicită pe actualul ministru de resort pentru curajul de a-şi asuma folosirea brandului turistic al României făcut în mandatul meu, celebra “frunza” singurul brand profesionist făcut vreodată pentru România, şi chiar pe bani europeni.

Udrea îi sugerează actualului ministru să se aplece asupra strategiei sale de turism, extrem de amplă, de complexă şi temeinic realizată, şi să o finalizeze dacă nu este finalizată.

„Litoralul românesc are nevoie chiar şi acum, atât de târziu, de un astfel de proiect care să stabilească cum se dezvoltă în continuare, începând de la Corbu şi până la Vama Veche”, mai scrie Elena Udrea.