International

În ce țări sunt primiți rușii în vacanțe? Aceștia se vor putea relaxa în numeroase destinații exotice din întreaga lume

moscova sursa dreamstime
sursa dreamstime

Vicepreședintele Sindicatului Rus al Turismului (SRT), Iuri Barzikin, a prezis creșterea popularității Indiei, Angolei, Vietnamului, Indoneziei, Siriei și Filipinelor în rândul turiștilor ruși pentru anul acesta, în contextul în care multe țări au interzis călătoriile cetățenilor ruși după invazia Moscovei în Ucraina din 24 februarie 2022.

Astfel, în cadrul unor declarații pentru ziarul Lenta.ru, vicepreședintele SRT a evaluat impactul acordului în curs de pregătire în Rusia în domeniul turismului pe bază de reciprocitate cu cele șase țări.

Unde sunt primiți cetățenii rușii

Anterior a devenit cunoscut faptul că Rusia pregătește acorduri de facilitare a vizelor pe bază de reciprocitate cu șase țări: India, Angola, Vietnam, Indonezia, Siria și Filipine. „Mai multe țări ar trebui să fie incluse. Cu atât mai mult cu cât astăzi suntem oaspeți bineveniți în Asia de Sud-Est, Africa și America Latină”, îndeamnă Iuri Barzikin.

„Și pentru destinații precum India, Indonezia, Vietnam, Filipine, facilitarea vizelor va contribui la generarea unor fluxuri turistice corespunzătoare: se preconizează o creștere a fluxului de cel puțin 10 până la 15 procente. Acest lucru este profitabil”, a asigurat Barzikin.

Vicepreședintele Sindicatului rus a Turismului a remarcat că, în contextul actual, când unele destinații sunt practic închise pentru aceștia, facilitarea vizelor în aceste țări va reprezenta o oportunitate de alegere pentru ruși.

Kazahii și belarușii își aleg aceleași destinații

„Cred că această practică va continua. De altfel, colegii noștri din Kazahstan și din Belarus merg pe această cale și, de asemenea, o serie de zone au acum un regim simplificat sau fără vize. Este o măsură destul de rezonabilă și eficientă, care își va da rezultatul destul de repede”, a conchis vicepreședintele sindicatului pentru Lenta.ru.

Anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia lucrează la facilitarea regimului de vize cu 11 țări. De asemenea, acesta a adăugat că Moscova a început să lucreze la eliminarea restricțiilor privind eliberarea vizelor electronice pentru aproximativ 70 de state prietene ale Kremlinului.

În decembrie 2022, s-a raportat că Rusia a început să lucreze la acorduri privind călătoriile fără vize cu mai multe țări din Asia și din Golful Persic. Secretarul de stat și ministrul adjunct de externe Evgheni Ivanov a menționat că activitatea în domeniul turistic nu se oprește: au fost deja semnate acorduri privind călătoriile fără vize cu Emiratele Arabe Unite și cu Qatar, mai scrie Lenta.ru.

Așadar, cu toate că multe state din occident au ales să restricționeze turismul cetățenilor ruși, drept pedeapsă pentru invadarea Ucrainei într-un război pe care Kremlinul nu îl recunoaște și pe care continuă să-l denumească operațiune specială militară, rămân numeroase state care încă facilitează posibilitatea de vacanțe în rândul acestora. Rușii pot, astfel, să se relaxeze în diferite țări exotice la vară, fără probleme.