Diverse Social

În cetatea Băniei va fi un „Crăciun 2022” de poveste. Târgul din acest an va fi deschis cu premiile industriei muzicale românești

În cetatea Băniei va fi un „Crăciun 2022” de poveste. Târgul din acest an va fi deschis cu premiile industriei muzicale românești
facebook.com

La Craiova, un important centru economic și universal-cultural al României, pregătirile pentru Târgul de Crăciun care va avea loc în acest an, sunt deja în toi.

Organizatorii Târgului de Crăciun 2022 vor pregăti o serie de surprize deosebite pentru cei care vor ajunge în preajma sărbătorilor de iarnă în Bănie, acolo unde este esența spiritului oltenesc.

FOTO coltisorderomania.ro

Decorurile vor fi unele de poveste

Pentru aceasta, centrul vechi, Piața Frații Buzești și Piața Mihai Viteazu din Craiova vor fi, practic, împânzite cu un număr de peste un milion de beculețe, iar peisajul mirific va fi completat de:

  • lampioane
  • globuri
  • figurine luminoase
  • căsuțe de poveste
  • păpuși supradimensionate

FOTO facebook.com

Reamintim faptul că în anul 2021, Târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat în topul european al celor mai frumoase târguri de Crăciun pe locul șase.

Iar pentru a atrage și anul acesta cât mai mulți turiști, edilul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și-a propus ca Târgul de Crăciun al Băniei să fie primul din țară care va aprinde iluminatul festiv, adică încă de pe data de 11 noiembrie 2022.

Prin urmare, Târgul de Crăciun din acest an se va desfășura la Craiova în perioada 11 noiembrie 2022 – 8 ianuarie 2022.

Noutatea cu care vine edilul Craiovei pentru sărbătorile de iarnă 2022

Pe lângă decorațiunile din centrul Craiovei, municipalitatea a decis ca anul acesta să fie montate luminițe și în cartierul Craiovița Nouă, reprezentanții primăriei făcând precizarea că nu vor scoate niciun ban în plus pentru curent față de anii precedenți datorită extinderii zonei care va fi împodobită.

Ce eforturi se fac pentru organizarea Târgului de Crăciun

Veniți din diverse orașe ale țării, mai mulți sculptori, alături de Gabriel Rizea, lucrează de zor și cu mare spor, de aproximativ două săptămâni, la confecționarea unor căsuțe de poveste, care vor fi amplasate în centrul orașului, căsuțe din care comercianții vor vinde tot felul de bunătăți la Târgul de Crăciun.

De asemenea, acest Târg de Crăciun din România va fi deschis cu premiile industriei muzicale românești, potrivit celor scrise de Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de facebook