Actual International

În timp ce Ucraina vrea înapoi teritoriile pierdute, rușii au anunțat că fie vremea cât de rea, războiul îl vor continua

În timp ce Ucraina vrea înapoi teritoriile pierdute, rușii au anunțat că fie vremea cât de rea, războiul îl vor continua
rbth.com/rusia defence

Putin crede în rezistența soldaților trimiși pe front și spune, prin portavocea Dmitri Pescov, că indiferent de condițiile meteo, adică fie vremea cât de rea, războiul va continua. De cealalată parte, un oficial reprezentant al președintelui Zelenski spune că Ucraina va putea vorbi despre pace abia după ce își va recuceri teritoriile pierdute.

În timp ce Ucraina vrea să își recucerească teritoriile pierdute, rușii au anunțat că fie vremea cât de rea, războiul îl vor continua. VIDEO (documentar)

Purtărul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pescov, citat de CNN, a spus că ucrainenii care au rămas fără electricitate și căldură suferă dintr-un singur motiv: ”lipsa de dorinţă din partea părţii ucrainene de a rezolva problemele, de a se implica în negocieri”.

Întrebat ce va face Moscova în perioada iernii care se apropie cu pași repezi, dacă va înceta războiul din cauza vremii, Pescov, fără să stea pe gânduri, a răspuns presei mai sus menționate:

”Operaţiunea militară specială continuă, iar continuarea ei nu depinde de condiţiile climatice şi meteorologice.”

Rușii sunt căliți, iernile siberiene, frigul și pregătirea în Arctica pot fi un punct forte în război. Pe aceasta mizează Putin.

Cum vede Moscova ideea de negocieri publice

S-a vehiculat ideea unor negocieri publice, la cererea Kievului. Potrivit lui Peskov, autorităţile de la Kiev nu sunt dispuse să negocieze, iar în cazul în care ar fi, îşi doresc negocieri publice, lucru pe care Moscova nu îl vede posibil.

”Este greu să ne imaginăm negocieri publice, nu există aşa ceva. Şi cu atât mai puţin într-o astfel de situaţie”, a afirmat Dmitri Peskov.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, miercuri, că a propus discuții publice cu Kremlinul, deoarece „Rusia duce un război public”.

Am primit semnale că Putin dorește negocieri directe. Am primit astfel de semnale. Eu am propus o formă publică, pentru că Rusia duce un război public”, a spus liderlul de la Kiev, potrivit Obozrevatel.

Ucraina vede altceva

Reprezentantul Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, Vadym Skibitskyi, a declarat pentru t-online: „mai întâi eliberăm toate teritoriile ocupate, apoi negociem”.

„Activitatea noastră în toate direcțiile are un singur scop: recucerirea completă a tuturor regiunilor ocupate de Rusia. Principalele noastre forțe la sfârșitul lunii februarie se aflau în estul Ucrainei,” a declarat oficialul ucrainean.

El a adăugat:

„Principalul câmp de luptă a fost Donbasul, nu sudul. Apoi au fost Minsk I și Minsk II, iar negocierile s-au îndreptat spre rezolvarea problemei Donbasului ocupat temporar.

„Rezultatul a fost un nou război. Prin urmare, obiectivul nostru de astăzi este diferit: mai întâi eliberăm toate teritoriile ocupate, apoi negociem. În Rusia, oamenii încep să înțeleagă ce se întâmplă”, a continuat el.

„După ce Uniunea Sovietică a invadat Afganistanul, a durat zeci de ani până când s-a prăbușit. Putin are mai puține resurse, mai puțină putere, mai puțini prieteni”.

„Schimbarea puterii s-ar putea întâmpla mai devreme”, a concluzionat reprezentantul ucrainean, la finalul interviului său.